„Плацебо“ и „Сам 41“ на јубиларном „Арсенал фесту“

Култни бенд „Плацебо“ отвориће 24. јуна „Арсенал фест“ у Крагујевцу, на који наредног дана долази и један од најпопуларнијих панк рок бендова на свету „Сам 41“. Јубиларни, десети „Арсенал фест“ трајаће четири, уместо првобитно планиране три вечери.

„Плацебо“ и „Сам 41“ на јубиларном „Арсенал фесту“ „Плацебо“ и „Сам 41“ на јубиларном „Арсенал фесту“

„Плацебо“, састав гитаристе и певача Брајана Молка и басисте Стефана Олсдала, препознатљив по андрогином изгледу и ставу, по јединственом, гневном споју алтернативног попа, панка, готике, гранџа и глам рока у хитовима попут Every You Every Me, The Bitter End, Special Needs и Song To Say Goodbye, са седам албума продатих у више од 12 милиона примерака широм света, долази први пут на „Арсенал“, као звезда фестивала 24. јуна.

„Посвећени смо 100 посто извођењу песама на најбољи могући начин тог дана. Кад се енергија публике и бенда поклопе ствара се синергија, симбиоза, осећај заједничке еуфорије. То је савршена атмосфера и прилика за трансцендентност, а то је оно чему ми музичари тежимо“, објаснио је Молко.

„Сам 41“ (Sum 41) предвођен певачем, гитаристом и главним аутором Дериком Виблијем биће звезда „Арсеналове“ главне бине 25. јуна.

Публика у Крагујевцу имаће прилику да прва у Србији ужива у наступу бенда из Канаде, чијих чак пет хитова на Јутјубу бележи преко 50 милиона прегледа – In too Deep је достигао чак 156 милиона, Fatlip 99 милиона, а прате их Still Waiting, With Me и Pieces.

Бескомпромисни бенд (сарађивао је са легендарним Игијем Попом у песми Little Know It All), чувен по три гитаре у постави и моћним живим наступима, за скоро 25 година постојања снимио је седам албума, продатих у преко 15 милиона примерака широм света, од којих је последњи Order in Decline (2019), можда најтежи, најагресивнији, најдинамичнији и најсировији у њиховој каријери. 

„Мислим да смо и даље превише заљубљени у ово што радимо да бисмо успорили“, каже Витли, уз кога у „Сам 41“ свирају гитаристи Дејв Браунсаунд и Том Такер, басиста Кон Мекаслин и бубњар Френк Зумо.

На „Арсенал фесту“ наступају и 26. јуна „Дубиоза колектив“, "Djaikovski" (Кирил Џајковски) и "Still Corners", као и велики број страних и домаћих извођача чија ће имена бити ускоро саопштена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво