„Мама миа!“ у Београду

Чувени мјузикл „Мама миа!“, који већ 10 година пуни дворане широм света, коначно стиже и у српску престоницу, где ће од 29. јуна идуће године бити изведен 14 пута. Представу карактерише 22 хита легендарне шведске групе „АББА“.

Мјузикл "Мама миа" (Mamma Mia!), са песмама поп групе "АББА", гостоваће први пут у Београду са 14 представа, од 29. јуна до 10. јула 2010. године у Београдској арени.

"У представи се уживо изводе 22 хита групе 'АББА', укључујући: 'Chiquitita', 'Dancing Queen', 'I Have A Dream', 'Knowing Me Knowing You', 'The Winner Takes It All', 'Super Trouper', 'Take A Chance On Me' и 'Voulez Vouz'", саопштила је Београдска арена, која је и организатор.

Како се наводи, инспирисана песама групе "АББА", списатељица Кетрин Џонсон је створила "забавну причу о породици и пријатељству, која се одвија у рајском окружењу осунчаног грчког острва".

Београдска арена наводи да у Београд долази "Мамма Миа!" потпуно идентична са лондонском продукцијом представе, која је премијерно изведена 1999. године, и тренутно се изводи у Лондону, на Бродвеју, Аустралији, Шпанији, Холандији и Мексику.

"Џуди Крејмер, глобални продуцент, још 1987. године први пут је добила инспирацију да креира мјузикл на основу песама групе 'АББА'. Од премијере 1999. године, 'Mamma Mia!' је зарадила преко 155 милиона фунти само у Великој Британији и преко две милијарде долара широм света", каже се у саопштењу.

За мјузикл, који доноси оригиналну музику и текст некадашњих чланова групе "АББА" Бенија Андерсона и Бјорна Улвеуса, аранжмане је урадио Мартин Кох. Режисер је Филида Лојд, кореограф Ентони Ван Ласт и сценограф Марк Томпсон. Није саопштено ко тумачи улоге у мјузиклу.

Представа ће трајати два и по сата, а Арена ће ускоро саопштити појединости о продаји улазница.

Интернационалну турнеју "Мamma Mia!" продуцирају Џуди Крејмер, Ричард Ист и Бјорн Улвеус за компанију "Литлстар" (Littlestar) у сарадњи са компанијама "Универзал", "Стејџ ентертејнмент" (Stage Entertainment) и "Ен-Џи-Ем" (NGM).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи