Награда Музичкој продукцији РТС-а у „Лисинском“

Српско културно друштво „Просвјета“, централна културна, просветна и научна институција Срба у Хрватској, доделило је ове године по први пут у својој историји посебну Повељу за програмски допринос Музичкој продукцији РТС-а.

Повеља је у оквиру свечаног обележавања дана друштва и крсне славе Светог Саве уручена председнику Управног одбора РТС-а Владимиру Вулетићу и директору Музичке продукције Бојану Суђићу.

Овогодишњу Светосавску академију СКД-а „Просвјета“, одржану 27. јануара у Малој дворани „Ватрослава Лисинског“, осим традиционалне доделе годишњих награда и признања, обележио је и наступ најмлађих чланова МП РТС – хора „Колибри“, уз чланове Биг Бенда РТС-а.

Музичка продукција РТС-а је у претходне три године својим запаженим наступима обогатила културне манифестације СКД-а „Просвјета“.

На ранијим Светосавским академијама и на Данима српске културе у Хрватској, на најбољи начин представила је музичку баштину српског народа и приближила је, не само члановима Друштва, него и загребачкој публици.

број коментара 0 Пошаљи коментар