Омаж Андрићу – поетски кабаре 20. фебруара у Комбанк дворани

Поетски кабаре „Иво Андрић“, који се већ четири године успешно изводи широм Србије, региона, Европе и света, биће изведен у четвртак 20. фебруара у 20 сати у Џез кантини Комбанк дворане „Лисабон“.

На сцени „Лисабона“ ће двадесете фебруарске вечери заблистати глумци Народног позоришта у Београду: Александар Срећковић Кубура, Вјера Мујовић и познати композитор Раде Радивојевић.

Поетски кабаре Иво Андрић је својеврсни омаж чувеном нобеловцу, а први пут је до сада у његову поезију композитор Раде Радивојевић унео ноте. Уз његову пратњу, песме изводе Вјера Мујовић и Александар Срећковић.

Текст који је користећи дела Иве Андрића, приредила Вјера Мујовић састоји се од одломака Знакова поред пута, Екс понта, кратких прича о особењацима и малим људима, занимљивости које су пратиле доделу Нобелове награде, преписки са Црњанским, као и записа и дубоких премишљања о народу, држави, политици, култури, старости, младости, љубави и смрти.

Уиграна екипа изванредних уметника публици ће извести представу проткану музиком и песмамам које је Андрић волео.

Тако ће се током кабареа чути Емина, Кад ја пођо' на Бембашу, Што те нема, О јесенске дуге ноћи, а публика ће имати прилику да први пут чује и стихове четири песме Ивa Андрића за које је музику урадио Раде Радивојевић.

Читав 75-минутни програм обогатиће и документарни видео материјали из Андрићевог живота, као и спотови специјално снимљени за потребе Кабареа.

Карте су у продаји на благајни Комбанк дворане и продајним местима Тикетса. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара