Рок револуција на Фејсбуку

Група "Rage Against The Machine" и њихов хит "Killing In The Name" су, захваљујући кампањи на Фејсбуку, успели да поразе победника емисије „Фактор Икс" у трци за прво место на топ листама у претпразничној недељи. Кампању је покренуо брачни пар Мортер, гневан због утицаја ријалити шоу програма на британску културу.

Британац Џон Мортер и његова супруга Трејси успели су да победе могула музичке индустрије Сајмона Кауела, човека који стоји иза великих шоу програма као што су „Идол", „Британија има талента" и „Фактор Икс".

Мортерови су у новембру покренули кампању на Фејсбуку са поруком: „Да ли вам је доста тога да најновији победник 'караоке-надметања' у режији Сајмона Кауела поново буде на врху Божићне топ-листе? И мени је тога доста..."

Кампања се показала веома успешном па је њихов фаворит, 17 година стари хит групе "Rage Against The Machine", "Killing In The Name", спречио победника емисије „Фактор Икс" (The X Factor), да доспе на прво место листе најпродаванијих извођача у божићној недељи.

Очекивало се, наиме, да Џои Макелдери, 18-годишњи студент и победник овогодишњег „Факторa Икс", буде на првом месту музичких листа пред Божић, што би била пета узастопна година да победник те емисије тријумфује и на празнични топ листама.

Песма групе "Rage Against The Machine" је, захваљујући кампањи Мортерових, за недељу дана путем интернета продата у више од 500.000 примерака, насупрот 450.000 продатих примерака Мекелдеријевог сингла "The Climb".

Певач бенда "Rage Against The Machine" Зак де ла Роча рекао је телевизији Би-Би-Си да су чланови његове групе одушевљени.

„Одушевљени смо због тога што је песма доспела на прво место. То више сведочи о спонтаном покрету младих у Великој Британији за укидање монопола попа, него о самој песми или групи. Поносни смо што је наша песма одабрана као средство за то", додао је Де ла Роча.

Џои Мекелдери је спортски поднео пораз.

„Људи који су организовали кампању на Фејсбуку су 'добро одиграли'. Било је узбудљиво бити у тако задивљујућој бици", рекао је Мекелдери.

Колико је успех кампање Мортерових био неочекиван, показује и чињеница да је квота на кладионицама у једном тренутку била 150 према један, па је процена да су кладионичари у Великој Британији изгубили укупно око милион фунти.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара