Јосипа Лисац: Музика је љубав, али и лек

Један од најлепших концерата који се традиционално одржава за Дан заљубљених у Београду је концерт једне од најзначајнијих певачких дива са ових простора. У Центру „Сава“ и овог 14. фебруара непоновљива Јосипа Лисац обећава још један наступ за памћење.

Зашто су нам данас у ери инстант стваралаштва и једнодневних сензација више него икада важни искрени и аутентични уметници, одговор можемо пронаћи само код неколицине великих, значајних и оригиналних. Они су неустрашиви у истрајању да буду другачији и своју уметност несебично деле.

Јосипа Лисац, сада већ традиционално, на Дан заљубљених, када је и њен рођендан, прославиће са београдском публиком. Специјалан гост овом приликом биће фронтмен бенда "Irie FM", Вукашин Марковић, кога је Јосипа тек недавно открила. У Центру „Сава“ сазнаћемо какав нам музички поклон овог пута доноси.

У разговору са уредницом РТС-а, Бранком Главоњић, позната уметница је изнела нека своја запажања о данашњом музичкој сцени.

Ти заправо ствараш свој тренд, односно себе стално постављаш у ситуацију да си, како би се рекло, у времену, да си, не модеран, него да ниси остала тамо негде јако далеко као што је било пре 20, 30, 50 година, него да сам свијежа и стално да могу, на неки начин, можда поновно нешто ново направити.

Можда могу изазвати своју машту и са оним пјесмама које су се родиле прије пуно, пуно година, па да се приближе овим новијим пјесмама. Али, вјерујте ми, те прије су у ствари најбоље зато што је био и другачији начин стварања, компонирања и то је велика истина.

Не говорим само о својим пјесмама, него генерално музички. Све је данас врхунска продукција, али пијесма да ју ти можеш сам отпјеват у соби без продукције. Мени је то амбалажа, као када украсите букет цвијећа. То јесте важно, изузетно битно, али срж, костур је пјесма.

Пјесма, музика дефинитивно је љубав, а музика и глазба је и љек.

Данас се борим против формата, јер се сви мијењамо. У крајњој линији мудрији смо, старији смо и тако даље, не морамо нужно бити бољи, међутим јако је битно да ниси исти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво