"Texas Flood“ у Дому омладине Београда 28. фебруара

Један од најбољих српских рок-блуз бендова "Texas Flood" одржаће дуго очекивани самостални концерт 28. фебруара у Дому омладине Београда.

Бенд који је у Београду, али и широм Србије, познат по врхунским свиркама на фестивалима и у клубовима, на првом великом самосталном концерту припрема посебан музички ужитак за све искрене љубитеље рока и блуза. 

Подршку ће им дати и специјални гости, међу којима ће бити прослављени музичари и аутори који изузетно цене рад овог састава.

"Texas Flood" је прошле године издао први албум на српском језику, на коме се поред ауторске песме налазе блуз обраде хитова југословенских рок легенди, од "Азре" до "Поп машине".

Албум Тражим људе као ја представља позив на повратак правим музичким вредностима и узорима. Рок легенде попут Џонија Штулића, Горана Бреговића, Роберта Немечека, Зорана Предина, Дада Топића и Јанеза Бончине су презадовољни новим оделом својих песама, које су скројили Ненад Златановић и Владимир Голубовић и заједничка је оцена да су управо ови аранжмани дали нови идентитет и вредност старим рок хитовима.

„Идеја за овај пројекат потекла је од нашег цењеног рок публицисте Пеце Поповића, а пресрећни смо због свих комплимената које смо добили од аутора песама. Овим албумом смо одали почаст нашим музичким херојима и узорима са ових простора и на свој начин се захвалили и онима који су још увек музички активни и онима који то нису. Пре свега, имали смо потребу да подсетимо на постојање ових великих песама, да им дамо нову, нашу енергију, да их осветлимо једним потпуно новим светлом и звуком и да их представимо публици која је млађа од њих, а то ћемо најбоље урадити на концерту“, изјавио је Ненад Златановић, фронтмен групе.

У рецензији албума Тражим људе као ја публициста Петар Поповић је написао: „Неша је од светих песама моје генерације направио личну молитву за своје поколење. Све време он зачарава изабрану песму, шаљући је у ваш приватан посед, како бисте чули додатну поруку те седме жице његове гитаре“.

Бенд "Texas Flood" постоји од 2004. године и до сада су имали преко 1.000 наступа на фестивалима и у клубовима у земљи и региону. Ненад Златановић је за 15 година рада стекао репутацију једног од водећих гитариста у Србији, те је сарађивао и наступао и уз велике светске музичаре, као што су:  "ZZ Top", "Beth Hart", Ана Поповић, Billy Gibson, Stan Webborn и многи други, а ментор му је био прослављени блуз музичар Ian Siegal.

Карте за београдски концерт, по цени од 900 динара, могу се купити онлајн и на свим продајним местима tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво