„Егзитовом“ тиму нови „фестивалски Оскар“: No Sleep је најбољи нови фестивал Европе

„Егзитов“ међународно признати No Sleep Фестивал проглашен је за „Најбољи нови фестивал Европе“ на синоћној свечаној додели Европских фестивалских награда (European Festival Awards) у Холандији, најпрестижнијем европском фестивалском такмичењу.

Пре титуле за No Sleep, „Егзит“ је већ освојио две награде за „Најбољи велики европски фестивал“ за издања из 2013. и 2017. године, а Sea Dance за „Најбољи европски фестивал средње величине“ 2015. године. Тиме је „Егзит“ тим постао и најнаграђиванија независна фестивалска групација Европе, освојивши чак четири титуле у само седам година и то у години када „Егзит“ прославља свој јубиларни, двадесети рођендан.

Тријумф No Sleep фестивала посебно се истиче када се узме у обзир да је на овогодишњем фестивалском такмичењу учествовало више стотина фестивала, за које је гласало преко 350 хиљада људи из бројних земаља света, као и стручни жири, који чине неки од највећих ауторитета у светској музичкој индустрији. Након две освојене титуле, и „Егзит“ се поново нашао међу десет најбољих великих фестивала Европе, и то десети пут од кад су ове награде установљене 2009. године, док се међу најбољима у својој категорији чак шести пут нашао и Sea Dance.

Музичка платформа No Sleep, коју је „Егзит“ креирао уз подршку популарног домаћег бренда Гуарана, изградила је завидну репутацију на светској сцени у протеклих пет година, пре свега кроз култну бину на „Егзиту“ и Sea Dance фестивалима, али и бројним No Sleep догађајима у светским метрополама као што су Лондон, Њујорк, Рим, Сао Пауло, Барселона, Брисел и други.

Уз похвале фанова и медија из преко 40 земаља света, No Sleep је представио неке од најузбудљивијих извођача светске електронске сцене и водећих клубова света, који су угостили и Еxитове No Sleep догађаје, а међу којима су и fabric (Лондон), Rex, Concrete (Париз), Tresor (Берлин), Sub Club (Глазгов), Fuse (Брисел), Arma17 (Москва), D-Edge (Сао Паоло), The Bunker (Њујорк), Goa (Рим), Nitsa (Барселона) и други.

Иако се одржава свега две године у данашњем формату, No Sleep се већ издвојио као један од највећих indoor електронских музичких догађаја у Европи, а одржава се на преко десет локација у Београду, укључујући Главни Хангар у Луци Београд и наше међународно признате клубове као што су Драгстор, 20/44, Младост, Халф, Дот и други.

На списку досадашњих извођача фестивала налазе се редом нека од најтраженијих светских имена као што су Нина Кравиц, Фетбој Слим, Амелија Ленс, Bicep, Џеф Мајлс, Дакс Џи и бројни други. Након великог успеха у виду распродатог самосталног фестивалског издања и пратеће конференције, No Sleep се враћа ове године у новембру, а све детаљније информације биће ускоро доступне на nosleepfestival.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво