„Распевано свратиште“ пева са пријатељима у Народном позоришту

Деца из Свратишта и ове зиме певају са својим пријатељима из других хорова и популарних бендова у Народном позоришту. На концерту 18. јануара наступиће и дечији хор "Rochoir", познати ромски састав „Рома Сијам“ и џез свинг дуо "Nusha&Pavi".

„Сви у глас“, сада већ традиционални, зимски концерт Свратишта биће одржан у суботу на сцени „Раша Плаовић“ са почетком у 12 часова, а улаз је бесплатан.

Иза занимљивог и племенитог музичког подухвата који окупља представнике шире јавности и децу из Свратишта, стоји музичка педагошкиња Маја Ћурчић из удружења „Арт апарат“, под чијим је вођством прво настало „Распевано свратиште“.

Ћурчићева је пре седам година волонтерски покренула пројекат образовања деце која су укључена у живот и рад на улици, а до сада је тај хор одржао пет концерата и наступао са бројним хоровима и музичарима попут „Вива вокса“, „Хоркестра“, „Дуге“, „Хориславаца“...

Рад са децом, младима, али и свима који су желели да се прикључе, временом је надрастао само „Распевано свратиште“, па данас слоган „Сви у глас“ најбоље описује мисију удружења „Арт апарат“ које се од 2015. године бави подржавањем различитих, а посебно најосетљивијих друштвених група кроз музику.

Ове године пројекат „Сви у глас“ укључио је и више од 20 припадника шире јавности, који су се из љубави према музици и посвећености племенитим циљевима, окупили и месецима заједно увежбавали песме са децом из Свратишта, како би их заједно извели на сцени Народног позоришта.

Посетиоци концерта имаће прилику да чују популарне песме у џез и свинг аранжманима, едукативне дечије песмице и песме на ромском језику.

„Урадили смо много тога ове године – почели смо да певамо на ромском језику, упознавали се и певали са различитим музичарима, а први пут смо отворили наша врата за све вас који сте желели да певате са нама и постали смо један већи и гласнији хор! Дођите да нас чујете, имамо свашта да вам покажемо! Наступићемо са нашим бендом и за вас спремамо озбиљно грување!“, каже распевана дружина „Сви у глас“.

Пројекат су подржали "IWC Belgrade", Министарство културе Републике Србије и Траг фондација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво