Јосипа у Центру „Сава“ на Дан заљубљених и 70. рођендан

Музичка дива Јосипа Лисац каже да очекује „прекрасан концерт“ у регионално престижном Центру „Сава“ у Београду 14. фебруара, на Дан заљубљених и свој седамдесети рођендан.

Током вишедеценијске каријере за Јосипу је била и остала „апсолутно најљепша музичка сурадња и живот са Карлом Метикошем” (1940-1991), који је за њу направио „најљепше пјесме које живе и данас“, и антологијски албум Дневник једне љубави (1973), а све ове године трајања за њу су потврда да је „увијек било најтеже направити уникат од себе“.

„Није било лако, али зашто би било лако? Треба бити тешко да би се успех исклесао. Желела сам имати свој уникатни пут и опстати на том путу. Живот је вечита борба и тражи борце. Устрајаност да не одустанеш од тога што си замислио, јер реализирати своје замисли је најтеже. Треба се окренути себи, испитати ко си, шта си, шта желиш, да ли стојиш иза тога што радиш и ствараш. А што је теже бићу још јача. Треба храбрости, све време си у ризику. Да направим нешто да се свима свиди? Па то је страшно!“, рекла је Јосипа.

Већ од самих почетака певачке каријере, од којих се радо присећа наступа са групом „О Хара“ 1967. године у Дому омладине Београда, Јосипа каже да је схватила да ће „имати другачији темпо“ од других ако жели да истраје на сцени.

До данас, Јосипа је остала уникатна и своја – вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, што се и сада може чути уживо док пева безвремене хитове какви су Магла, Хир, хир, хир, Где Дунав љуби небо, Богиња, Данас сам луда...

„Кроз све ове године бројних аплауза нисам доживела неке падове, јер нисам летела кроз еуфорију. Успех је да постојим. Неко одједном постане славан и онда све брзо згасне. Ако ми је дарован талент морам радити на томе и итекако се потрудити да га оправдам. Без лажне величине – имам своје име и презиме. И то је најјаче, то отвара врата. И као таква поново сам она дјевојка из Дома омладине која машта, сањари и весели се. И сваки пут је моја одговорност пред публиком све већа“, закључила је уметница.

Улазнице за београдски концерт Јосипа Лисац коштају 1.800, 2.100, 2.500 и 2.800 динара на благајни Центра „Сава“ и продајним местима мреже „Тикетс“.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 17. јан 2020, 15:27) - anonymousAndjelija [нерегистровани]

JL .

Toje Sveti Trifun

(петак, 17. јан 2020, 12:47) - Dusan [нерегистровани]

Jedna i jedinstvena

Josipa je bila i ostala jedinstvena zvezda na muzickoj sceni Balkana. Poslusajte samo tekstove njenih hitova. Ona prica pesmamao zivotu i ljubavi. Dnevnik jedne ljubavi je remek delo, kao i mnogi drugi hitovi. Koja to zvezda sa ovih prostora u isto vreme moze da otpeva Ave Maria isto tako perfektno kao i Omer beze . To moze samo Josipa. E pa upravo zbog toga ne bi mi smetalo ni kada bi drzala koncerte u Beogradu svako vece.

(петак, 17. јан 2020, 10:42) - anonymouAndjelija [нерегистровани]

JL .

14 Februara je kod nas sti Trifun !

(среда, 15. јан 2020, 19:58) - anonymous [нерегистровани]

Срећан рођендан, Јоспиа

Ја бих више волео да видим наше диве, Слађану Милошевић или Беби Дол. Беби је била одлична у Новом Саду пре неколико дана. Више их ценим од Јосипе јер Јосипа купује песме а Слађана и Беби пишу музику и текстове за своје песме.

(среда, 15. јан 2020, 19:30) - anonymous [нерегистровани]

Opet?

Pa ova samo nastupa u Beogradu.

(среда, 15. јан 2020, 19:16) - anonymous [нерегистровани]

Magla svuda

Magla oko nas

(среда, 15. јан 2020, 15:09) - anonymous [нерегистровани]

Kako moj deda reče !

Neka peva materi svojoj !

(среда, 15. јан 2020, 14:08) - anonym [нерегистровани]

Lisac J

Interesantno je koliko pažnje dobijaju zabavljači iz susednih država u državnom mediju Srbije dok srpski estradni radnici su uglavnom napadani i nedobro došli u te iste državice!