Јосипа у Центру „Сава“ на Дан заљубљених и 70. рођендан

Музичка дива Јосипа Лисац каже да очекује „прекрасан концерт“ у регионално престижном Центру „Сава“ у Београду 14. фебруара, на Дан заљубљених и свој седамдесети рођендан.

Током вишедеценијске каријере за Јосипу је била и остала „апсолутно најљепша музичка сурадња и живот са Карлом Метикошем” (1940-1991), који је за њу направио „најљепше пјесме које живе и данас“, и антологијски албум Дневник једне љубави (1973), а све ове године трајања за њу су потврда да је „увијек било најтеже направити уникат од себе“.

„Није било лако, али зашто би било лако? Треба бити тешко да би се успех исклесао. Желела сам имати свој уникатни пут и опстати на том путу. Живот је вечита борба и тражи борце. Устрајаност да не одустанеш од тога што си замислио, јер реализирати своје замисли је најтеже. Треба се окренути себи, испитати ко си, шта си, шта желиш, да ли стојиш иза тога што радиш и ствараш. А што је теже бићу још јача. Треба храбрости, све време си у ризику. Да направим нешто да се свима свиди? Па то је страшно!“, рекла је Јосипа.

Већ од самих почетака певачке каријере, од којих се радо присећа наступа са групом „О Хара“ 1967. године у Дому омладине Београда, Јосипа каже да је схватила да ће „имати другачији темпо“ од других ако жели да истраје на сцени.

До данас, Јосипа је остала уникатна и своја – вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, што се и сада може чути уживо док пева безвремене хитове какви су Магла, Хир, хир, хир, Где Дунав љуби небо, Богиња, Данас сам луда...

„Кроз све ове године бројних аплауза нисам доживела неке падове, јер нисам летела кроз еуфорију. Успех је да постојим. Неко одједном постане славан и онда све брзо згасне. Ако ми је дарован талент морам радити на томе и итекако се потрудити да га оправдам. Без лажне величине – имам своје име и презиме. И то је најјаче, то отвара врата. И као таква поново сам она дјевојка из Дома омладине која машта, сањари и весели се. И сваки пут је моја одговорност пред публиком све већа“, закључила је уметница.

Улазнице за београдски концерт Јосипа Лисац коштају 1.800, 2.100, 2.500 и 2.800 динара на благајни Центра „Сава“ и продајним местима мреже „Тикетс“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво