Новогодишња атмосфера у препуном Центру „Сава“

Традиционални новогодишњи концерт Симфонијског оркестра и Хора РТС-а одржан је у препуној дворани Центра „Сава”. Понео је назив „Бал под маскама“ по једној од најпопуларнијих Вердијевих опера. Специјални гост био је француски тенор Амади Лага, а меастро Бојан Суђић побринуо се за праву новогодишњу атмосферу.

Публика је имала прилику да ужива у делима Пучинија, Вердија и Бизеа. 

 

„Највазније је то што је Београд, ево тринаесту годину заредом, препознао једну традицију, једну озбиљну традицију и овде имамо препуну салу, већ тринаести пут. Знате, ми сваки пут комбинујемо, доста тога старог, нешто ново. Увек неке занимљиве госте“, објаснио је маестро Бојан Суђић. 

Специјални гост на концерту је, како кажу, један од најзанимљивијих тенора данашњице, француски уметник Амади Лага. Француски тенор певао је водеће улоге у операма Вердија и Пучинија, у великим оперским кућама у Италији и иностранству. А синоћ у Београду, заједно са Ансамблом музичке продукције РТС-а обележио почетак 2020. године.

Посебну радост на концерт су унели малишани из хора „Колибри“ који су отпевали песму Звончићи и друге дечје композиције.

Ове године на новогодишњем концерту Симфонијског оркестра и Хора РТС-а, публика је нарочито уживала и у балету, који су на сцени извели ученици школе „Лујо Давичо“. Играли су уз шпанске, јапанске и руске композиције.

Гошћа Јелена Томашевић отпевала је песму Златни дан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво