Читај ми!

Може ли америчка верзија Евросонга засенити оригинални шоу

Популарност такмичења за најбољу песме Европе све је већа и ван граница Старог континента. Аустралија учествује на Евросонгу од 2015. године, а почеле су припреме за ново такмичење на којем би се надметали представници америчких савезних држава. „Песма Америке“ биће комбинација Евросонга и такмичења талената.

Такмичење „Песма Америке“ (American Song Contest) је најављено током прошлогодишњег музичког надметања у Тел Авиву, а тим са дугогодишњим продуцентом Евросонга Кристером Бјоркманом на челу, од тада ради на реализацији тог пројекта. 

Бјоркман је за шведски јавни сервис СВТ рекао да је формат спреман и наговестио да ће такмичење бити слично „Песми Евровизије“, односно да ће на њему учествовати представници америчких савезних држава.

Формат је замишљен као комбинација „Песме Евровизије“ и шведског националног избора Мелодифестивалена, који има шест такмичарских вечери у шест различитих градова у Шведској.

„Такмичење морамо да поделимо због тога што има много савезних држава. То ће бити један развојни пут са двонедељном завршницом у једном граду“, рекао је Бјоркман за СВТ.

Истакао је да ће на „Песми Америке“ учествовати млади и неафирмисани певачи, али и извођачи који иза себе имају каријеру. 

Још уочи Евросонга у Атини 2006. године, било је најављено да је америчка телевизија Ен-Би-Си обезбедила права за америчку верзију Евросонга, али све је остало само на најави.

„Песма Евровизије“ се у САД емитовала између 2016. и 2018. године, а прошлогодишње такмичење одржано у Израелу америчка публика је могла да гледа на Нетфликсу.

Идеја о „америчком Евросонгу“ би, према најавама, на пролеће требало да буде представљена америчким телевизијама, а Кристер Бјоркман навео је да су веома заинтересоване за овај фестивал.

„Песма Америке“, уколико све буде по плану, своју премијеру би требало да доживи 2021. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се