Фрушанте дефинитивно напустио „Пеперсе“

После 20 година у „Ред хот чили пеперсима“, гитариста Џон Фрушанте одлучио је да се у потпуности посвети соло каријери, јер се „променио и не привлачи га више машинерија око великог рок бенда“.

Гитариста Џон Фрушанте потврдио је да је напустио рок групу "Ред хот чили пеперс" и навео да је то учинио "још пре годину дана".

Извор близак бенду рекао је да је гитариста почетком недеље напустио "Ред хот чили пеперсе", а вест је тек сада потврђена, објавио је музички часопис "Њу мјузикал експрес".

"Ментално, Џон се 'одјавио' одавно. Цела та машинерија око великог рок бенда га више не занима", додао је исти извор.

Фрушанте (39) је у блогу на сајту JohnFrusciante.com написао да се није посвађао са члановима састава и да је са њима остао у добрим односима.

"Кад сам напустио састав, пре око годину дана, били смо на паузи на неодређено време. Није било драме нити свађе, а остали момци су имали разумевања. Постојала је обострана подршка. Да поједноставим, моја музичка интересовања одвела су ме у новом правцу."

Фрушанте је додао да и даље воли "Пеперсе", али да сада жели да ствара своју музику.

"Променио сам се у последњих 12 година, и као особа и као уметник, и то до те мере да би наставак рада са бендом био у супротности са мојом личношћу... Напросто морам да будем оно што јесам и да радим оно што морам да радим", написао је још гитариста.

"Пеперси" су, наводно, заменили Фрушантеа гитаристом Џошом Клингхофером, који са групом свира већ неколико месеци, а ишао је са њима и на турнеју 2007. године.

Клингхофер је, као "сешн" музичар, радио са Трикијем, Пи Џеј Харви и Гнарлсом Барклијем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво