У подне стиже нови спот Екстра Нене

Поводом промоције најновијег албума Екстра Нене, за данас у подне на каналу ПГП РТС-а на „Јутјубу“, заказана је премијера видео-спота песме „У хладној води“.

Спот који ће у подне моћи да се види на каналу ПГП РТС-а на Јутјубу  најављује предстојећу промоцију новог албума Марионета, 12. самосталног албума Екстра Нене.

Захваљујући необичној боји и опсегу гласа, Екстра Нена се успешно огледа у различитим музичким жанровима (градска и народна песма, романса, шлагер, џез, канцона, филмска музика), а концертни репертоар изводи на неколико светских језика – на енглеском, италијанском, француском, немачком, шпанском, грчком, руском...

„Нови албум Марионета, који ће бити доступан већ од ове седмице, препоручујем свима који воле квалитетну музику без жанровског опредељења“, поручује Снежана Берић познатија као Екстра Нена и поверава да име новог албума није одабрано случајно већ „савим намерно јер припада времену у коме живимо“.

Сарадници на новом албуму Екстра Нене за ПГП РТС су: Иван Акулов, Милена Лудајиц и Никола Радивојевић.

Међу досадашњим самосталним албумима које је снимила Екстра Нена, како је релевантни музички критичари називају „прва дама српске шансоне“, тек прва два су објавиле друге музичке куће, а издавач свих осталих је ПГП РТС.

Уз нови албум, Марионета, број до сада снимљених самосталних музичких материјала Екстра Нене је 12.

Такође, снимила је и многобројна аудио, видео и компилацијска издања и више од стотину снимака за Радио Београд. Снимила је и бројне шоу-програме за ТВ Београд, као и за остале телевизијске центре у земљи и региону.

До сада је освојила 26 награда на музичким фестивалима. Запажен успех постигла је репрезентативним наступом на „Песми Евровизије“ у Шведској, у Малмеу 1992. године. Захваљујући томе, снимила је више самосталних издања и компилација за стране издаваче, остваривши сарадњу са многим европским композиторима.

Остварила је и низ драмских улога на телевизији и у позоришту (представа Аризани у Позоришту на Теразијама, мјузикл Заљубљена жена у „Театру Цирих“ и Центру „Сава“ 2008. године).

Добитница је признања Златне значка Културно просветне заједнице Београд, за изузетан допринос у области културе и уметности. Учествовала је и у многим хуманитарним акцијама. 

Аутор је четири књиге објављених (бајке, поезија и проза): Заљубљена тетка, Пут до срца, Не заборави ме и И то ће проћи. Маштовито, надахнуто и сугестивно говорећи у име лепшег и праведнијег света, њена поетика је прави цветник узнесених љубавних стихова надахнутих човековом тежњом ка припадању, на узвишен и непосредан начин исказујући људска, лична осећања, неприкривену и неспутану искреност заљубљене шансоњерке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво