Слободан Тркуља и „Балканополис“ у фебруару у Новом Саду и Београду

Широм света признати уметник Слободан Тркуља и његов састав „Балканополис“ настављају са серијалом концерта „Балканополис и пријатељи“. У Новом Саду наступају 7. фебруара у Српском народном позоришту, а дан касније у Београду у Центру „Сава“.

Слободан Тркуља и „Балканополис“ у фебруару у Новом Саду и Београду Слободан Тркуља и „Балканополис“ у фебруару у Новом Саду и Београду

Слободан Тркуља и „Балканополис“ изводе јединствену музику која је заснована на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана, православном појању, уз гајде, тамбуре, кавале, гитаре и бубњеве, те Тркуљин препознатљив нежан, али и моћан глас.

Осим по енергичним наступима, познати су и по ексцентричним фризурама и модерним костимима као из Толкинових бајки.

Харизматични мултиинструменталиста је са „Балканополисом“ протеклих година освајао Азију, одржавши многобројне концерте у Малезији, Ирану, Емиратима и понајвише у Кини где их је публика неизмерно заволела и прихватила као своје.

О њиховој огромној популарности у Кини сведочи и документарни филм који о њима већ пола године снима кинеска централна телевизија CCTV.

Серијал „Балканополис и пријатељи“ започели су још 2015. године великим концертом у београдској Арени када су са њима као пријатељи наступили фадо дива Мариза, соул звезда Олита Адамс, најпознатија афричка звезда Бааба Маал и други.

За нове спектакуларне концерте „Балканополис и пријатељи“ спремили су посебно изненађење и музику коју ће извести са егзотичним пријатељима које су упознали на путовањима по далеком истоку.

„У којој год дворани да свирамо то је место на коме музика 'Балканополиса' добије нову димензију, место где храбро закорачимо у ново и другачије. Размена енергије са публиком је посебна, музика нас сједини толико да постанемо блиски пријатељи, загрљени, прожети истом емоцијом која остане да дише у нама још дуго после. Једва чекам нове сусрете са публиком и узбуђен сам јер ћемо на концерту имати драге госте из иностранства. Позвали смо пријатеље које смо стекли на пропутовањима широм света да покажемо сву лепоту наших различитости и истовремено сву лепоту оног што нас чини истим“, рекао је један од најкретивнијих уметника Слободан Тркуља, музичар који свира више од 15 инструмената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво