„Егзит“ на првом месту највећих светских музичких фестивала „Светског атласа“

Енциклопедија "Wоrld Atlas" поставила је „Егзит“ на прво место своје недавно објављење листе највећих музичких фестивала на свету. Уредништво енциклопедије описује „Егзит“ као вишеструко награђивани летњи фестивал, чија посећеност броји више од 200.000 људи из најразличитијих земаља света.

Будући да је „Егзит“ иза себе оставио и неколико догађаја са још већом посетом и дужом историјом, па и вишеструко већим буџетима, као што су британски гигант „Гластонбери“ или бразилски „Рок ин Рио“, може се закључити да је листа највећих фестивала одређена по њиховом значају и збиру свих фактора, што ново признање за „Егзит“ чини још важнијим, наводи се у саопштењу организатора Фестивала. 

Светски атлас наводи и да интернационални музички фестивали нуде платформу локалним и светским талентима да своје наступе представе широј публици, а такође дозвољавају и велику културолошку размену и доприносе туристичком развоју земаља у којима се одржавају.

Осим тога, велики музички фестивали привлаче огроман број људи, што веома позитивно утиче на локалну економију.

Управо ову тврдњу доказује и чињеница да је фестивал „Егзит“ само ове године остварио рекордан допринос домаћој привреди, са чак 16.4 милиона евра, док је од оснивања фестивала до данас, домаћа привреда остварила преко 180 милиона евра економске користи од „Егзита“, и то не рачунајући вишеструко већу процењену вредност међународне промоције Новог Сада и целе Србије.

Програм фестивала – главни адут „Егзита“ 

У свом тексту о музичкој фестивалској индустрији, World Atlas наводи и да баш фестивалска индустрија на глобалном плану тренутно вреди три милијарде америчких долара и да је брзорастућа у целом свету, што потврђује и Светска туристичка организација Уједињених нација која наводи процену да ће већ у наредној деценији готово 370 милиона младих путника чинити укупну потрошњу од преко 400 милијарди долара.

Фестивал „Егзит“ годинама уназад добија признања светски цењених медија. Тако га је британски јавни сервис BBC уврстио на најужи списак највећих фестивала света, описујући „Егзит“ као фестивал који „негује свој револуционарни дух“, док је „Бизнис библија“, Форбс као главни адут „Егзита“ означила управо програм фестивала.

Тајмс је у опширном чланку о Србији „Егзиту“ доделио епитет „Гластонбeри на Дунаву“, док је Гардијан у свом глобалном календару најбољих светских догађаја, за јул издвојио баш Егзит иако је овај месец традиционално крцат фестивалима широм света.

Фестивал „Егзит“ 2020. биће одржан од 9. до 12. јула, а након што су најповољније улазнице за наредно издање фестивала распродате за свега 53 минута, тренутно су у продаји комплети по промотивној цени од 6.490 динара, што представља високих 55 одсто уштеде у односу на финалну цену.

Улазнице за „Егзит“ у Србији се продају путем званичне странице exitfest.org, те путем продајне мреже Gigs Tix.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво