Џез среде у „Ле Студио театру“, у петак „Аб ре“

За љубитеље џеза „Ле Студио театар“ организује сваке среде „Џез џем сешн“. Такође, овог петка, на истом месту, наступиће група „Аб ре“.

„Ле Студио театар“, у сарадњи са студентима Факултета музичке уметности, 4. децембра организује догађај посвећен љубитељима џез музике.

Идеја овог окупљања је зближавање и међусобно упознавање младих музичара из Београда и шире. Среде су у „Ле Студију“ намењене за Џез џем сешн, квалитетан и другачији музички програм у којем ће публика моћи редовно да ужива.

„Ле Студио хост квинтет“ 1 или 2, које претежено чине студенти џез одсека ФМУ, отвара догађај у 21 час сетом од сат времена у склопу којег ће изводити изабране нумере.

Сви су позвани да уживају у овој врсти музике, али и да свирају јер се од 22 часа наставља џем сешн.

Музичари који су заинтересовани да поделе свој ентузијазам и љубав према џезу могу да се пријаве у групу „Ле Студио Џез џем сешн проџект“ на Фејсбуку где се могу добити све потребне инфромације о правилима игре.

Цена улазнице за публику износи 300 динара, а студенти уз индекс карту плаћају 150 динара. Музичарима иде сав приход од улазница. Улаз не плаћају музичари који су се пријавили и учествују у Џез џем сешну.

У „Ле Студио театру“, у петака, 6. новембра од 21 час, уживо наступа бенд „Аб ре“.

То ће, вероватно, бити последња прилика да се уживо чује бенд „Аб ре“, а да они, макар формално, понесу епитет „демо“.

Након велике „километраже“ у каријери дугој скоро 20 година, концерата у иностранству, сарадње са позориштем, циркуским и другим уметницима, „Аб ре“ је наравно све, само није демо бенд.

У овој помало горкој пошалици екипа из бенда се поиграва са феноменом формалних одредница ове (и не само ове) врсте, позивајући публику, као и у својим песмама, да загребе испод површине и обрати пажњу на суштину ствари.

Догађај је осмишљен као пред-промотивна активност, али и прослава најављеног издања. Први албум бенда под насловом Море напето очекује се до краја 2019. године.

Иако инсистирају на чињеници да издаваштво није основни смисао постојања и рада бенда, на репертоару ће бити музика са албума, као и бројне друге песме из дугогодишњег стваралаштва овог бенда.

Као и обично када „Аб ре“ наступа, најбоље је ништа не очекивати, то јест, како кажу, бити спреман на све, а у овој слављеничкој прилици биће и посебних изненађења. 

Улаз је 200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво