Чола пред први концерт за РТС: Песме повезују генерације

Када ме човек пита шта си радио и шта је остало од тога, у ствари остале су песме и веза између старије и млађе публике, кроз три, четири генерације, истакао је Здравко Чолић за РТС, пред први од пет београдских концерата.

Највећа музичка звезда наших простора, Здравко Чолић, вечерас ће имати концерт у Београду у оквиру турнеје под називом „Оно мало среће”. Први солистички концерт одржао је у Београду 1976. године, а вечерас поново наступа пред београдском публиком.

Очигледно је да вас публика воли као и осамдесетих, то је остало исто, шта се код вас променило?

Хвала публици на свом интересовању. Шта се променило? Па, старимо. Лепота бављења музиком је та енергија која кроз песму излази и везује људе. То је најважније.

Музика је увек била први корак у љубави међу људима и сви је због тога волимо. После пет година ето ме поново у Арени са публиком из Београда и региона. То је предивна част и задовољство да се поново дружимо

За коју песму увек знате да ћете је сигурно певати на концерту?

То је најтеже питање, јер је велики опус и велики број песама које волим. Ипак, има неких петнаестак које су увек ту, које покривају цело то време од 70-их до данас. Ово остало све можемо променити и радити сваки концерт другачије.

Мењају се трендови, а Ви и Ваше песме сте увек актуелни, и сви их радо певају. У чему је тајна?

Баш сам пре неки дан причао о том феномену како се човек опредељује према нечему. Да ли то било божји дар, али сви се определимо за нешто.

Мислим да је мене та жеља и љубав према музици одвукла у ту страну и то је нешто што је превагнуло. Ето, и после педесет година то још траје.

Али то је и генерацијска ствар. Када ме човек пита шта си радио и шта је остало од тога, у ствари остале су песме и веза између старије и млађе публике, кроз три, четири генерације

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво