Рокументарци пред београдском публиком

После бројних гостовања по земљама региона, селекција изабраних остварења Фестивала документарног рок филма „Дорф" биће представљена и у Београду. Филмови са три досадашња издања Фестивала на програму су 20. и 21. децембра у Културном центру „Град“.

Неколико филмова приказаних на регионалном фестивалу музичких документараца „Дорф", који се почетком сваке године одржава у Винковцима, у Хрватској, биће приказано уз бесплатан улаз 20. и 21. децембра у Културном центру „Град" у Београду.

Удружење „Културни фронт" саопштило је да ће представљање хрватског „Дорфа" почети 20. децембра од 19 сати получасовним омнибусом о панк саставима из Копривнице и Винковаца „Три боје револуције" аутора Силвија Мирошниченка.

Следи рокументарац о култном енглеском новоталасном саставу „Фол" (The Fall) „Чудесан и застрашујући свет Марка И. Смита" Дион Њутон, и филм Норвежанина Роџера Сомерсета о скандинавском панкеру Кикеу Турмиксу.

Друге вечери Београђани ће моћи да виде филм Јана Јапа Квипера о Ивици Кошавићу, који већ 13 година живи у Холандији и снима „нојз рок" материјале са бендом „Гон болд" (Gone Bald).

Режисерка Љиљана Шишмановић снимила је документарац "The Cinkuši" о истоименом хрватском етно-панк саставу, док је стрип аутор Дубравко Матаковић филмом „Ди смо ми то?" забележио одлазак винковачке групе „Септика" у Загреб на доделу музичких награда „Златна кугла 2005".

Представљање „Дорфа" у Београду закључиће још један Мирошниченков филм „Севдах о Ромима" који говори о популарном реперу Еду Маајци.

Главни град Србије је 17. град у којем је представљен програм овог највећег фестивала те врсте у региону.

Организатори „Дорфа" најавили су за јануар и фебруар и гостовања у Лабину, Суботици, Забоку, Кикинди, Мостару, Љубљани и Сарајеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи