Виолински виртуоз Шломо Минц наступа на Коларцу

У Коларчевој задужбини, 19. новембра наступају виолински виртуоуз Шломо Минц и пијаниста Итамар Голан. Свираће дела Дебисија, Франка, Брамса, али и самог Минца.

Задивљујућа биографија виолинисте, диригента и педагога донела је Шломоу Минцу репутацију једног од најзначајнијих светских виолиниста. Цењен је због изузетне музикалности, стилске разноврсности и беспрекорне технике.

„Морате бити реалистични о томе шта је успех, јер се успех не мери само јавним овацијама, већ начином на који ваша уметност утиче на живот читавог друштва. Управо је то и мој животни циљ“, наглашава Шломо Минц.

Његов најзначајнији ментор је Исак Штерн, зато га светска јавност сматра његовом наследником. Однедавно, Шломо Минц је својим активностима додао и компоновање, а колико је у томе успешан сутра ће чути и београдска публика.

„Оклевам да себе назовем композитором, али може се рећи да сам своје слободно време посветио разумевању компоновања. Претенциозно је да себе прогласим композитором, ја сам само желео да напишем нешто ново за мој инструмент“, каже познати виртуоз.

На Коларцу, Шломо Минц наступа са пијанистом Итамаром Голаном, изузетним уметником и дугогодишњим сарадником. Њихови концерти, осим што одушеваљавају публику, по правилу, бележе признања и стручне критике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво