Зоран Предин храбро отпевао Арсена

У склопу регионалне турнеје, у години у којој слави 40 година успешне каријере, Зоран Предин је у београдској Комбанк дворани одржао концерт „Зоран пева Арсена“.

Зоран Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа, из његовог шароликог опуса одабрао дванаест песама, од којих су две већ представљене као синглови – Кућа поред мора и Памтим само сретне дане. Ово изванредно дело настало је у сарадњи са Дамиром Кукурузовићем и пратећим бендом „Ђанго груп“.

И храброст и уметнички интегритет били су потребни за реализацију издања „Зоран пева Арсена“. Осим тога и много емоција.

„Пре свега храброст, јер је Арсен толико велик и добар аутор, толико познат и популаран, да је стварно само ова бриљантна идеја да га преаранжирамо у џипси свинг донела ту предност, ту додатну вредност“, сматра Предин.

Са седмочланим бендом Предин је зналачки извео шансоне Арсена Дедића, тачније, интерпретирао је његове интерпретације, али тако да не угрози оригинал.

„Људи ми кажу да се албум слуша у даху. Значи, кад заврши, крене поново од почетка. Људи га слушају у аутима. Изашао је и на винилу, тако да је и то додатна вредност“, додаје Зоран Предин.

Очигледно је да Предин добро познаје Арсена, како сам каже, свог ментора, учитеља и пријатеља. Иако је њему посвећен добар део концерта, публика у Комбанк дворани је могла да чује и ауторску музику Зорана Предина из каријере дуге четири деценије.

„Мене интересира садашњост и будућност. Имам још пуно планова, још је пуно неких добрих идеја које желим реализират, тако да ћу већ идуће године радити један концерт са Загребачком филхармонијом. Значи, дошао сам од кантаутора до симфонијског оркестра, и онда када то прођем, враћамо се гитари“, каже познати музичар.

Предин је сарађивао са бројним музичарима. Опробао се у разним правцима. Писао музику за позориште и филмове. Ове године промовисао је и књигу кратких прича Главом кроз зид. Може се рећи да је на трагу ренесансних уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво