Пола века култне љубавне песме

Обележавајући пола века од легендарне контроверзне песме "Je t'aime… moi non plus", књига Вероник Мортањ, истог наслова, веома вешто идентификује однос Гензбуруа и Биркинове као одраз времена у коме су живели.

Синоним за љубав, еротику, гламур, музику, провокацију, однос Сержа Гензбуруа и Џејн Биркин запалио је Француску шездесетих година прошлог века, али и дао замах свим оним идејама које данас препознајемо као специфично француске.

Скачући напред-назад кроз време, књига води читаоца од магловитих пејзажа Нормандије, где су се Серж и Џејн повукли, до њихових безбрижних лета на обали. На путу ка звездама, пратимо интриге, љубавне афере, љубоморне испаде беса, генијалност и самоповређивање.

Срели су се 1968. године. Она, енглеска аристократкиња тек стигла у Париз из разузданог Лондона. Он, син руских имиграната, већ чувени аутор, емотивно уништен након раскида са Брижит Бардо.

Испричан нежно, кроз нове интервјуе кључних ликова њихове приче, књига се бави детаљима везе две огромне личности, које су заједно створиле модел бунтовног пара за сва времена. Тако је ова књига лирско приповедање о односу који је дефинисао читаву једну еру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво