„Бајага и инструктори“ – 35 година рада без паузе

„Бајага и инструктори“ ове године прослављају 35 година рада, а свој јубилеј ће обележити у децембру концертима у Центру „Сава“.

Пошто је каријеру почео у „Рибљој чорби“ шест година пре оснивања „Инструктора“, Момчило Бајагић, гостујући у Београдској хроници, напомиње да он у ствари броји више од 40 година активне каријере, тако да му ових 35 не звуче тако страшно.

„Лепо је кад помислим да нам је први концерт био у Дому синдиката 1984. године, значи да нисмо лоши за ових 35 година“, додаје Бајага.

Године су прошле испуњене лепим стварима и концертима, а најтеже су, наравно, биле ратне године и бомбардовање када није могло много да се ради. Међутим, напомиње Бајага, „Бајага и инструктори“ је један од ретких бендова који за претходних 35 година ни једну годину није завршио, а да није одржао макар 15 концерата, а некада и 200, али у просеку 40 до 50. Поред тога, свирали су на свим континентима осим Јужне Америке.

За обележавање јубилеја, за сада су планирана три концерта, 5, 6. и 8. децембра у Центру „Сава“. Прошле године су одржали концерт у Арени, успешан и добро посећен, али много публике се огласило примедбом да не воли концерте у халама.

„Друго, ипак је 35 година у питању, а треће, пошто смо у мају месецу имали један концерт у Нишу на идеју Војкана Борисављевића да направимо са гудачким оркестром, и пошто је то јако лепо испало, онда смо рекли, ајде, што не бисмо за 35 година направили један концерт са великим оркестром. Пошто су карте за 5. и 6. децембар брзо распродате, одлучили смо се и за трећи, а ако буде интересовања биће их колико треба“, каже Момчило Бајагић Бајага у Београдској хроници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво