"Afro Cuban All Stars", у Центру „Сава“ 2. новембра

Светски признати извођачи кубанске музике "Afro Cuban All Stars", многољудни оркестар који предводи Хуан де Маркос Гонзалес, одржаће концерт 2. новембра са почеком од 20.30, у Центру „Сава“ у Београду. Концерт ће бити одржан под покровитељством кубанске амбасаде.

„Срећан сам што ћемо наступити у вашој земљи богате историје. Надам се да ћете 2. новембра уживати у музици коју ћемо изводити и да ћете након концерта бити срећнији него раније. Најважнија ствар у животу је бити срећан! Није важно колико имаш динара у џепу, важно је радити оно што волиш, чак иако ниси довољно плаћен за то. Један је живот. Морамо бити активни и срећни, без брига“, поручује Гонзалес. 

Изузетно богато музичко наслеђе Кубе "Afro Cuban All Stars" успешно представљају сваким својим новим концертом или издањем, још од првог албума „А тода Куба ле густа“, који је снимљен као део исте студијске сесије са старим кубанским музичарима, као што су Ибрахим Ферер, Пио Леyва, Мануел Ликеа „Пунтилита“ и Рубен Гонзалес, и објављен је 1997. године заједно са чувеним „Буена виста соушл клаб“ и „Представљамо ...Рубен Гонзалес“.

Након успеха „А тода Куба ле густа“, Де Маркос је одлучио да настави пројекат као вођа оркестра "Afro Cuban All Stars" и на запаженим албумима „Дистинто, Диференте“ (1999) и „Степ форвард“ (2005), као и на живим „Ебсолутли лајв“ (2009) и „Абсолутли лајв 2“ (2017).

Као што је желео у почетку да свету покаже таленте старих мајстора, де Маркос је данас заинтересован да промовише бриљантне младе музичаре Кубе.

Стога, "Afro Cuban All Stars" чини вишегенерацијска постава, која подједнако успешно користи утицаје из класичних жанрова какви су сон и данзон, као и савремене плесне ритмове какав је тимба.

„Са 'Afro Cuban All Stars', настојимо да представимо богатство кубанске музике. Наши концерти су путовање кроз кубанску музику, њену историју и све њене жанрове. За мене, сви жанрови су валидни, не правим разлику међу њима. Све је то једна, кубанска музика“, објашњава Хуан де Маркос.

Улазнице за концерт коштају 1.800, 2.000, 2.300 и 2.700 динара на благајни Центра „Сава“, а могу се набавити на мрежи www.tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво