„Ундектет“ за почетак 35. „Београдског џез фестивала“

Почео је 35. београдски џез фестивал. У наредних осам дана наступиће две стотине извођача и 30 бендова. У Дому омладине синоћ су наступили Анри Тексије и српско-интернационални састав Николов-Ивановић са Мажиком Маликом.

Ове године „Београдски џез фестивал“ носи назив Џез светковина, а разлог за славље није мали. Од оснивања до данас фестивал је угостио многобројне већ доказане џез уметнике, али и препознао и подржао нове генерације аутоа које су фестивалу удахнуле нову свежину.

„Прилична је част што овај фестивал постоји толико дуго, што се одржао и што смо добили част да отварамо фестивал. Овде су наступала многа имена која су нама били идоли и још увек јесу заправо, чак и ови који наступају ове године“, каже Владимир Николов из састава Николов-Ивановић.

„'Београдски џез фестивал' је институција која уздиже културу у Београду“, оценио је Срђан Ивановић и истакао да прати програм фестивала који поштује. 

Састав Николов-Ивановић „Ундектет“, поред својих чланова, удружује још девет музичара из различитих европских земаља.

Након првог албума који је описиван као најамбициознији џез пројекат на нашем простору, уследио је други који премијерно представљен београдској публици. 

Као специјални гост на албуму и на концерту наступио је француски флаутиста Мажик Малик.

„Вечарас представљамо свој нови, други албум. Зове се Frame snd Furiosity на енглеском, односно Оквир и радозналост. Имамо великог госта. Дошао је из Француске, унео је неку нову боју у ансамбл, радујемо се томе и радујемо се што можемо да представимо то на 'Београдском џез фестивалу'“, истакао је Николов. 

Публика ће, од 22. до 27. октобра, имати прилике да ужива у разноврсном репертоару од традиционалних стилова до модерне џез оријентације, а све то на наступима реномираних музичара и младих нада домаће сцене, као и на бројним наступима иностраних џез уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво