После принчева и председника, „чудо“ за клавиром поново пред београдском публиком

Радује ме што поново наступам у предивном граду као што је Београд, каже пијаниста Ниу Ниу, додајући да још памти аплауз који је добио у Београду.

Вечерас у Коларчевој задужбини, наступа најмлађа звезда Бемуса, пијаниста Ниу Ниу. После концерата пред принчевима и председницима, наступиће и пред београдском публиком.

После пет година поново наступате у Београду. Какви су ваши утисци о Београду и како је дошло до тога да наступате на Бемусу?

Радује ме што поново наступам у предивном граду као што је Београд. Памтим аплауз који сам добио овде, био је страствен и искрен и осећам да људи воле моје концерте. Срећан сам што сам добио позив да наступам на Бемусу.

За вас су говорили да сте чудо од детета, у шестој години сте имали свој први концерт, да ли је то за уметника оптерећење или предност?

Мислим да је то предност. Сећам се свог првог концерта, када сам имао шест година, нисам осећао никакав притисак, напротив, све је било природно. Рани почеци су ми помогли да касније постанем изграђени пијаниста.

Колико су овакви фестивали значајни за популарност класичне музике?

За мене као уметника јако је значајно јер упознајем колеге из свих крајева света. Из угла публике мислим да су веома битни, поготово за младе генерације које имају прилику да уживају у предивним вечерима слушајући уметнике који нису само из њихове земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво