Генијални Дмитриј Синковски на сцени Коларца

Цењени руски виолиниста Дмитриј Синковски, са ансамблом "La Voce Strumentale", наступиће вечерас на сцени Коларца у оквиру програма „Бемуса“.

Дмитриј Синковски није само изванредни виолиниста, он је и диригент, певач – несвакидашњи спој руског виртуозитета и италијанске кантабилности који својим вокалним могућностима и интерпретацијама осваја публику. Заљубљеник је у барокни и ранокласични репертоар.

Оркестар на старим инструментима "La Voce Strumentale", Синковски је основао 2011. године. 

На програму београдског концерта су дела Вивалдија међу којима и чувена Годишња доба.

Виолину Франческа Руђерија из 1675. године уступила му је на коришћење Фондација "Jumpstart Jr".

Синковски је у интервјуу за Танјуг истакао да сматра да класична музика неће нестати због техно револуције: „Надам се да ћу у концертној сали срести и млађу публику, јер је свуда по свету управо омладина заинтересована за барокну музику“. 

„Скоро сви знају Вивалдијева Годишња доба, али истовремено верујем да ћемо изненадити публику нашом интерпретацијом“, открива Синковски.

Према његовим речима, потребно му је троструко више енергије за један концерт да би пред публиком на једном наступу музицирао, дириговао и певао: „Ако верујете и ако сте инспирисани и заљубљени у то чиме се бавите, границе не постоје“.

Као победник водећих европских такмичења, Синковски је своју бриљантну каријеру почео сарадњом са чувеним ансамблима за рану музику као што су "Il Giardino Armonico", "Il Complesso Barocco", "Musica Petropolitana" и "Accademia Bizantina". 

Као уметник посебно је везан за белгијски ансамбл "B´Rock" и дуго сарадјује с Луком Пјанком и његовим ансамблом „Клаудијана“, као и са „Барокним оркестром Хелсинкија“.

Данас је веома тражен и интензивно наступа широм света. Прошле године је био гостујући диригент Симфонијског оркестра Сијетла, а био је и редовни гост диригент Симфонијског оркестра Детроита.

Синковски сарађује са уметницима попут Алексеја Љубимова, Теодора Куренциса, Александра Рудина, Доротее Оберлингер, Андреаса Шола, Кристине Мкитаријан, Кристофа Коан и многих других.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се