Темпераментни Ара Маликијан у марту у Београду

Виолиниста либанско-јерменског порекла, темпераментни Ара Маликијан у оквиру светске турнеје, наступиће у Београду, у Центру „Сава“, 14. марта 2020. године.

Турнеја под називом Royal Garage, на којој представља истоимени албум, обухвата најважније светске престонице у којима Ара наступа у најпрестижнијим концертним дворанама и позориштима – Лондон, Париз, Њујорк, Москву, Рим, Буенос Ајрес, Сантјаго, Лиму, Мексико, Пекинг, Хонгконг, Мадрид, Берлин, Београд.

Ара Маликијан је светски признат уметник, једна од највећих звезда међу виолинистима данас.

Често га представљају као либанског виртуоза са јерменским зачинима. Класично образован музичар је током година спојио музику различитих култура која укључује и шпански фламенко, аргентински танго, као и циганску музику.

Његова интерпретација вуче корене из арапске и јеврејске културе. На концертима често изводи обраде рок песама и филмских хитова.

Маликијан је рођен 1968. године у Бејруту. Сада живи у Мадриду. Снимио је више од 40 албума и продуцирао велики број представа.

Због своје музикалности и виртуозности још као млади виолиниста, награђен је наградом која носи име великог Николе Паганинја. За себе каже да жели да буде Паганини у оделу Џимија Хендрикса.

број коментара 0 Пошаљи коментар