„Бајага и Инструктори“ 5. децембра у Центру „Сава“ обележавају јубилеј

Поводом обележавања јубилеја – 35 година бенда, „Бајага и Инструктори“ одржаће 5. децембра неуобичајен концерт у београдском Центру „Сава“, под диригентском палицом маестра Војкана Борисављевића, под називом „Концерт заа рок групу, оркестар и хор“.

Момчило Бајагић Бајага и бенд одлучили су да се упусте у ову авантуру подстакнути сјајним пријемом овогодишњег наступа са симфонијским оркестром „Импресија“ на „Евергрин фестивалу“ у Нишу.

Посетиоци су тада могли да чују како у другачијим, раскошним аранжманима, звуче хитови из свих фаза каријере бенда - Зажмури, Било би лако, Двадесети век, Добро јутро, Од када тебе волим...

Бајага истиче да је идеја о таквом концерту потекла од Војкана Борисављевића.

„Урадили смо тада само 12 песама у тим аранжманима и то стварно добро звучи. Онда нам је пало на памет, пошто је 35 година бенда, да то прославимо на мало свечанији начин, са оркестром и хором. На бини Центра 'Сава' ће бити стотинак музичара. Свираћемо велике хитове, и то оне песме које су згодне да се ураде на тај начин. Оркестар 'Импресија' је у Нишу био феноменалан, али ћемо сада имати дупло више гудача, дувача... Биће пунији звук, то је увек код великог оркестра тако“, најављује Бајага.

Гостију ће бити, али о именима Бајагић, за сада, не жели да прича.

„Концерт ће трајати као и сваки други наш наступ - са бисевима, више од два сата. Биће и песама које дуго нисмо свирали. У Београду, рецимо, дуго нисмо изводили Буђење раног пролећа, а то је идеална песма за такав наступ“, додаје познати рокер.

Планирано је да се ови концерти одрже и у Љубљани, Новом Саду, Бањалуци, Скопљу, Загребу и другим градовима региона, и то свуда са локалним оркестрима.

„Онда би било довољно да са нама иде само Војкан као диригент, али то је све предвиђено за идућу годину. Концерт у Центру 'Сава' је велико финале турнеје после албума У сали лом, поред тога што је прослава јубилеја, и онда је логично да то буде у Београду“, закључио је Бајага, који се са „Инструкторима“ враћа у Центар „Сава“ тачно деценију после три спектакуларна концерта, када је такође, обележен јубилеј, 25 година бенда.

Улазнице за предстојећи концерт по цени од 1.800 до 2.800 динара могу да се набаве преко „Тикетса“ и на благајни Центра „Сава“. Покровитељ концерта је Град Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво