Ђорђе Балашевић на концерту у Крагујевцу 15. новембра

После осам година паузе, легендарни кантаутор Ђорђе Балашевић, одржаће концерт у Крагујевцу 15. новембра у СББ хали Језеро.

Претходни Балавешићев сусрет са Крагујевчанима био је на Календару мог детињства, уз клавирску пратњу.

Балашевић ће у крагујевачкох хали наступати са великим пратећим бендом, познатим и као „Уједињени мангупи“.

Балашевић о себи

„Пријатељи ме углавном зову Ђоле...Непријатељи ме не зову. Али не зовем ни ја њих. Па ко дуже издржи...

Рођен сам 1953. године (Бик) у Новом Саду, у граду кроз који протиче Дунав. У Европи формално. Ишао сам у гимназију, али нисам матурирао. Студирао сам географију, али нисам дипломирао.

Све у свему није баш сјајно, али је ипак корисније него да сам у међувремену докторирао марксизам, као неки моји амбициознији вршњаци. Војну обавезу сам регулисао, у целости, нисам осуђиван, ни кривично гоњен, и нисам био члан Савеза комуниста“. 

„Носилац сам највећих друштвених признања, од којих немам ни најмање личне користи.

Убрајају ме у првих пет кантаутора у нашим земљама, али у нашим земљама има таман толико кантаутора да, како год окренеш, мораш бити међу првих, и јединих пет. 

Професионалних успеха имао сам, хвала на питању, а један од тих, на самом домаку историје, је и Последња југословенска турнеја у мају 1990. Последња југословенска, не моја...

„Они који су ме заволели по музичкој линији, знају штошта о мени. Они који ме до сад нису заволели, и неће, бојим се...“, рекао је једном Ђорђе Балашевић.

Где на састанак са Ђолетом 

Овај пут, за Шумадинце који воле Панонског Морнара, место окупљања је СББ хала Језеро 15. новембра.

Улазнице су у продаји од 26. септембра. Цене су у распону од  1.500 до 2.500 динара. Могу се купити на сајту www.tickets.rs.

У Крагујевцу, улазнице се продају на билетарници Дечјег позоришта, као и у „Да Гама Тревелсу“ и „Мјузик стору“.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво