Незаустављиви Рамацоти у Штарк арени

Свој четрнаести студијски албум Ерос Рамацоти је објавио крајем 2018. Концерт у Београду део је светске турнеје која обухвата више од 30 земаља на пет континената и један је од преко 90 концерата.

Пре скоро 40 година ствари су изгледале сасвим другачије. Улазак у музичке воде није био лак. Ерос није успео да упише академију, а прве музичке критике биле су лоше. Онда се одгодила 1984. година и наступ на чувеном фестивалу Сан Ремо.

Песма Тера промеса била је почетак онога што се чуло на концерту у Београду, а може се слободно рећи да је Ерос Рамацоти највећа италијанска поп звезда данашњице.

Осамдесетих и деведесетих пунио је стадионе, певао са Џоом Кокером, Тином Тарнер, Шер и Лучаном Паваротијем. Мада, према броју прегледа, ништа мање популаран није ни њенов недавни дует са Фонсијем.

Рамацотија слушају све генерације, не само зато што дуго траје, већ и што спаја свет шлагера и мелодија са савременим звуком. Када кажемо да је његова музика ванвременска, подразумевамо не само вишедеценијску популарност песама, већ и склоност да на албумима спаја поп ефекте, класичарске аранжмане и синфо музику.

Вокално, Ероса Рамацотија краси назално певање, по њему је чувен, али његов заштитни знак заправо је једноставна, искрена емоција коју публика воли.

Због новог албума Има живота Ерос Рамацоти је на светској турнеји од фебруара. Предрасуда да је публика која слуша Ероса стара, иако је логична, није тачна.

Много младалачке енергије слило се у концертни простор Штарк арене. Упркос операцији гласница због које је одложио део концерата и због које турнеја на америчком континенту почиње у другој половини наредне године, Ерос делује незаустављиво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара