„Блуз караван“ стиже у Београд 21. септембра

Чувени светски „Блуз караван“ по први пут стиже у Србију захваљујући нашој младој пијанисткињи и кантауторки Катарини Пејак, која је већ започела светску каријеру.

Катарина ће са Ином Форсман из Финске и Али Венабл из Тексаса, одржати концерт 21. септембра од 20.30 у великој дворани Дома омладине Београд. 

Од почетка године су одржале више од 40 концерата, а београдски концерт је део јесење европске турнеје у оквиру које наступају и у Енглеској, Шкотској, Француској, Данској, Холандији и Шведској.

Један од најважнијих европских и светских блуз издавача „Руф рекордс“ је 2005. године покренуо „Блуз караван“ као путујућу блуз ревију која сваке године представља три истакнута извођача из актуелног каталога.

Током протеклих година, Караван је представио Европи и свету многе значајне блуз извођаче и поставио „златни стандард модерног блуза“.

„Блуз је, као и још неки старински жанрови, опет у моди. Ваљда је то добра страна те носталгије која је сада у моди. Чини ми се да је блуз ипак своју ренесансу доживео крајем 20. века и да многи модерни извођачи данас, попут Џоа Бонамасе, Џона Мејера и других, јашу тај талас. Блуза има и у алтернативи и у мејнстриму, и то је његова велика предност. То је музички израз који је суштина многих других стилова и као такав увек је присутан, понекад из сенке, понекад под рефлекторима“, изјавила јеКатарина Пејак.

Ритам секцију ће чинити басиста Роџер Инис из Велике Британије и Тексашанин Илаја Овингс за бубњевима.

Београдски концерт младих блуз звезда, подржала је Амбасада САД у Србији, а улазнице по цени од 1.000 динара се могу купити у претпродаји на благајнама „Тикетвижна“.

број коментара 0 Пошаљи коментар