Спектакл „Рок опера“ осваја публику, нека се спреми Ниш

После изузетно успешних концерата у Центру „Сава“ и једног од најбољих наступа који су одржани на овогодишњем „Бир фесту“, спектакл „Рок опера“ спрема се да освоји Ниш. Улазнице за концерт заказан за 14. септембар већ су распродате.

 је наставио да осваја публику двосатном музичком чаролијом коју изводи оркестар Опере Српског народног позоришта и новосадског Биг бенда под диригентском палицом Федора Вртачника.

За само месец дана распродате су улазнице за концерт који ће бити одржан 14. септембра на Летњој позорници у Нишу.

„Изузетно смо срећни што је нишка публика препознала истински квалитет, јер је концепт Рок опере подједнако приступачан за све генерације, посебно за оне који желе да се отргну од наметнутих мерила. Током овог пројекта поставили смо нове стандарде израде музичких аранжмана, интерпретација и самог музицирања, јер смо изашли из позоришних и акустичних сала“, рекао је диригент Федор Вртачник.

Према његовим речима, циљ је да у наредном периоду што већи број људи осети посебну енергију и атмосферу коју доноси концерт на коме антологијске рок хитове изводе врхунски солисти у пратњи оркестра професионалних музичара класичне музике.

„Посебно, циљ је да заинтригирамо уметнике широм света са којима желимо да успоставимо сарадњу и реализујемо наредне пројекте“, истакао је Вртачник и најавио да за наредне концерте припремају и нове аранжмане, као и сарадњу са солистима из земље и иностранства, јер богатство репертоара пружа шансу многим уметницима да буду део овог великог и успешног пројекта.

Мали број солиста има прилику да пред бројном публиком наступи у пратњи Симфонијског оркестра и Биг бенда и то увек даје посебну димензију и енергију, како извођачу, тако и публици.

Поред оркестра посебан допринос оваквом доживљају на сваком концерту дају и солисти као што су Јелена Гавриловић, Матиа Заната, Бојана Стаменов, Зоран Шандоров, Данка Адамов, Драгана Келер, Никола Мијић и других.

Публика ће дуго памтити њиова извођења непролазних рок нумера као што су: We Will Rock You, Eye of the Tiger, Smoke on the Water, Bohemian Rhapsody, Stairway to Heaven, Simply the Best, Proud Marry, Help, We Are the Champions и многих других.

Рок опера успева да споји наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, али је најважније да привлачи публику различитих сензибилитета, па у овом спектаклу подједнако уживају и поклоници рокенрола и љубитељи класичне музике.

Зато више од 60 врсних музичара наставља рад на креирању нових музичких посластица којима ће почастити публику широм земље и региона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара