„Тиндерстикс“ 8. маја у Београду

Култни алтернативни бенд „Тиндерстикс“ одржаће концерт 8. маја 2020. године у Комбанк дворани у Београду, у оквиру европске турнеје којом ће представити албум "No Treasure But Hope".

Након десет студијских албума и осам са музиком за филмове признате редитељке Клер Денис, британски алтернативци „Тиндерстикс“ настављају да померају границе истражујући текстуре и емоције у својој музици: 15. новембра нас очекује излазак њиховог 11. студијског албума No Treasure But Hope

Бенд је београдски концерт најавио са неколико других датума европске турнеје, а са новог албума објавио је најавни сингл The Amputees.

„Тиндерстикс“ су настали у Лондону 1992. године, а тројици оснивача Стјуарту А Стејплсу, Дејвиду Боултеру и Нилу Фрејзеру придружили су се и освежили бенд у позним двехиљадитим годинама Ден Мекина и Ерл Харвин Џуниор.

Бенд редовно наступа у концертним дворанама Европе, често сарађује са гостујућим музичарима и певачима и снима са уметницима као што је Ласа де Села, Мери Маргарет О'Хара, Изабела Роселини или Роберт Патинсон.

Њихова музика се користи у разним уметничким инсталацијама, на модним ревијама, у бројним филмовима и ТВ продукцијама. На свом музичком путовању „Тиндерстикс“ су се устоличили као мајстори суздржаности и песничке осећајности, и као бенд који сада самоуверено ствара најбоље песме своје каријере. 

„Одувек сам волео мрачније комедије и огољеније врсте филмова у којима пронађеш нешто забавно у стварима које заправо нису забавне. Мислим да се о томе ради у музици 'Тиндерстикса'. Многи су нам људи рекли да смо ми нека врста бенда јада, али мислим да је нама забавно да стварамо тај јад“, рекао је једном Боултер. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво