Прослава рођендана Радио Београда у више градова Србије, после Сомбора – Косовска Митровица

Дивна ноћ била је протеклог викенда у Сомбору. Око хиљаду посетилаца у Градској хали „Мостонга“ спортског центра, било је на концерту Симфонијског оркестара и Хора РТС-а под управом маестра Бојана Суђића. Двочасовни програм носио је назив „Класику, молим!“.

Дуги аплаузи и стајаће овације, биле су награда за добру одлуку, после свих сумњи и дилема, да ли одложити или преселити концерт због кише у затворен простор. 

Требало је у веома кратком року демонтирати, преселити и поново монтирати бину и све што је потребно за одржавање концерта, али и за преносе на програмима Радио Београда и РТС Планети.

Публика жељна концерата овог садржаја, и рођенданско расположење запослених у Радио Београду, учинили су да се све са лакоћом превазиђе.

Деведесет и пет година радио Београда, славило се наступом Хора и симфонијског оркестра РТС-а уз диригента Бојана Суђића.

„Желимо да кажемо да је музика веома важан сегмент свих наших програма, и Првог и Другог, и Трећег програма, и Програма 202. Вечерас смо овде у Сомбору граду са богатом културном традицијом нарочито у области уметничке музике. Значи, имамо профилисану публику, публику која познаје уметничку музику, а град Сомбор нам је својим покровитељством помогао да реализујемо ову нашу идеју“, рекао је Срђан Бошковић, главни и оговорни уредник Првог програма Радио Београда.

Странице популарне класичне литературе биле су добар избор за наступ пред сомборском публиком.

„Верујем да су се управо ове странице литературе често вртеле на станици Радио Београда јер је Радио Београд први почео да промовише уметничку музику и звук симфонијског оркестра и хора на нашим просторима. Колико ја знам, по први пут смо у Сомбору барем у новијој историји. Ја нећу да кажем колико ја памтим, па сигурно, најмање половину година постојања Радио Београда Симфонијски оркестар и Хор нису били у Сомбору, и зато је ово важно“, изјавио је Бојан Суђић, извршни и уметнички директор Музичке продукције РТС-а и шеф диригент.

„За Сомбор је ово велика част и огромно задовољство. Ја се овом приликом захваљујем нашој градоначелници Душанки Голубовић и њеном тиму коју посвећено ради да Сомбор континуирано одржава статус града културе. Када сте имали последњи пут концерт оваквог типа? За нас овако велики концерт осим на нашим Сомборским музичким свечаностима које се дешавају на пролеће, ово је заправо и први пут“, изјавила је Весна Паштровић, директорка Културног центра у Сомбору.

Својеврсни концертни рођендански Караван, наставља се у Косовској Митровици 12. септембра, потом ће две емисије Шаренице говорити о брендовима Радио Београда.

Првог октобра, када је Дан Радио Београда, на свечаној академији у САНУ биће додељени златни микрофони, награда која се додељује пола века за развој и популаризацију програма Радио Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво