Величанствен концерт у Сомбору

Ни временске (не)прилике, ни промена места одржавања концерта у последњем тренутку, нису утицале на величанствену атмосферу другог концерта поводом 95. рођендана Радио Београда у Сомбору.

Пред око хиљаду посетилаца у Градској хали „Мостонга“ Спортског центра у Сомбору Симфонијски оркестар и Хор РТС-а под управом маестра Бојана Суђића извели су двочасовни програм под називом „Класику, молим!“.

На програму концерта била су најпознатија дела домаћих и иностраних аутора уметничке музике. Христић, Бизе, Коњовић, Верди, Бородин, Вагнер, Орф и други у извођењу чланова Симфонијског оркестра и Хора РТС нашли су пут до публике.

Кроз представље композиција домаће и светске музичке баштине могла су да се прате извођења која су обележила неке од кључних тренутака у историји Радио Београд током више од девет деценија постојања.

Водитељи програма Александра Паладин и Ранко Стоиловић пригодном и садржајном причом су провели присутне кроз најзначајније тренутке у историји једног од најстаријих радија у Европи.

Концерт поводом 95 година Радио Београда у граду са дугом културном традицијом, Сомбору, организован је у сарадњи и уз велику помоћ градске управе, а задовољна публика – право је задовољство свим учесницима.

Они који нису могли вечерас да буду присутни на догађају, програм „Класику, молим!“ пратили су у директном преносу на таласима Радио Београда 3 и на РТС Планети, а одложени снимак вечерас на Радио Београду 1.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво