"Differences", нови албум Ане Ћурчин и „Чејнџиза“

Београдска кантауторка Ана Ћурчин издала је други студијски албум "Differences". Овог пута као извођачи потписани су Ана и Чејнџиз, а спотом за насловну песму најављује и велики промотивни концерт у Дому омладине Београда, који ће бити одржан 4. октобра.

На албуму се налази 10 композиција, које су зналачки одсвиране и аранжиране, стилски разноврсне и узбудљиве, тако да албум представља значајан корак напред у Анином музичком сазревању и тежњи да публици понуди другачију визију модерне поп-рок музике прожете џезом, соулом и блузом.

Differences је колективно дело бенда Ана и Чејнџиз (Ana & The Changes), који поред Ане чине Горан Антовић, Марко Цветковић и Марко Бенини. Горан Антовић је урадио микс, продукцију и мастеринг, а гости на албуму су били Ивана Вукмировић и Наташа Губеринић.

О ауторском тиму и раду на новом албуму Ана Ћурчин каже да је Горан Антовић „главни и одговорни кривац“ за сваки сегмент продукције, снимање, микса и мастеринга, а свира и све клавијатуре на албуму.

„Бубњар Марко Бенини својим доласком у бенд, пре три године, унео је нови грув у песме и уз Марка Цветковића, најмузикалнијег басисту, ритам секција добија сасвим нови простор у аранжманима у односу на претходни албум. Ивана Вукмировић својим гласом доноси нову ширину и рад са њом је било невероватно и дивно искуство“, наводи кантауторка.

Захваљујући Горановом стрпљењу, како каже, и изазову који је себи поставила, одсвирала је све гитаре на албуму и озваничила нову етапу у свом музичком развоју и заронила у звук електричне гитаре.

„Вокале сам урадила много лакше и брже. Албум Differences чине песме унутар којих смо дали себи слободу да нас жанровски одвуку на ону страну која нам се чинила да је права за атмосферу и емоцију одређене песме. Различите позадине, укуси и естетике, које свако доноси, некако су се органски исплели и сачинили различитости које се прожимају од песме до песме“, објашњава уметница. 

Од данас нови Анин албум може да се слуша на Јутјубу, као и на свим дигиталним платформама (Дизер, Спотифај, Гугл плеј, Епл мјузик...), али и да се бесплатно или за „плати колико желиш“ преузме на Бендкемпу. Издање албума на диску у лимитираном тиражу премијерно ће моћи да се купи на концерту 4. октобра.

Београдски концерт део је овогодишњег издања музичког фестивала „Индирект“, а улазнице се, по промотивној цени од 800 динара, могу купити на благајни Дома омладине, на свим продајним местима Тикет вижна

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво