Најуспешнији „Бир фест“ у последњих пет година

Током пет дана кроз капије фестивала је прошло више од пола милиона људи. Четири бине, 120 одличних концерата, више од 600 извођача и 400 врста пива, учинили су 17. „Бир фест“ најуспешнијим у последњих пет година, а на Ушћу створили посебну енергију и атмосферу у којој је, из вечери у вече, уживало стотине хиљада посетилаца свих генерација

Јединствена атмосфера у Београд је привукла и љубитеље квалитетне музике и пива из свих крајева земље, региона и света, а фестивал је протекао без инцидената и још једном потврдио да је, осим што је највећи и најпосећенији у овом делу Европе, један од најбезбеднијих фестивала за посетиоце свих узраста, наводе организатори. 

Фестивал је у понедељак 19. августа, завршен спектакуларним концертом „Рок опере“, који је превазишао очекивања публике. Грандиозна бина и сценски ефекти су допринели да се још више истакне музицирање и енергични наступи чланова „Опере“, Хора Српског народног позоришта и новосадског „Биг бенда“, који су пропраћени овацијама изузетно расположене публике.

Солисти Зоран Шандоров, Матиа Заната, Јелена Гавриловић, Данка Адамов, Драгана Келер и Никола Мијић под диригентском палицом Федора Вртачника су изванредно певали легендарне рок хитове.

Увод у спектакл је направио млади и изузетно талентовани музичар Марко Луис, а током вечери су наступили и двојац Ајс Нигрутин и Тимбе, Горан Баре са групом „Мајке“ и за крај фестивала бенд „Канда, Коџа и Небојша“.

Посетиоци су током пет дана могли да уживају у преко 400 пивских укуса и одличној храни, као и у музичком програму на четири бине, који је обележило више од 105 сати врхунске музике и 122 наступа највећих домаћих и регионалних музичких звезда: „Кербер“, „Негатив“, „Електрични оргазам“, „Ортодокс Келтс“, „Бјесови“, „Мањифико“, „Атомско склониште“, „Бомбај штампа“, „Елементал“ и многих других чији ће се наступи памтити.

Нова фестивалска платформа – „Клауд фестивалс“

Најпосећенији су били концерти бендова „Ванг Гог“, „Бркови“, „ТАП 011“, „Инспектор Блажа и Кљунови“, „Ју група“ и „Рок опера“. 

Организатори фестивала посебну захвалност дугују Беоком сервису и комуналним службама града Београда, које су свакога дана бринуле да посетиоце дочека чист и безбедан фестивалски простор. Ни ове године није изостала значајна подршка Министарства трговине, туризма и телекомунукација, а бројни партнери су дали велики допринос изгледу и богатој понуди на фестивалу, наводи се у саопштењу организатора.

Ове године је по седми пут реализована акција компаније „Хеинекен“ – „Друштво, ко вози кући?“, која је омогућила безбедан и бесплатан превоз посетилаца. У оквиру ове акције током седам година је превезено чак 250.000 људи.

„Бир фест“ је од ове године постао део нове фестивалске платформе „Клауд фестивалс“ која обухвата и фестивале „Мјузик вик“ и „Ноћ музике“, а 29. августа „Рок симфони“ и Влатко Стефановски ће одржати концерт који ће бити поклон Београђанима и њиховим гостима.

Иначе, сви фестивали у оквиру „Клауд“ платформе, који се до краја августа буду одржавали на Ушћу, биће бесплатни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво