Незапамћени спектакл у завршници „Бир феста“

„Рок опера“, у извођењу Новосадског Биг бенда и Хора и Оркестра Опере Српског народног позоришта, изведен је у завршници 17. „Бир феста“.

Бројни и сјани солисти понесени одушевљеном публиком извели су 20 музичких хитова рок група чија су имена уписана златним словима у енциклопедије светске, али и домаће музичке сцене. 

Више од 100 музичара на главној бини, једној од четири на којима се одвијао музички програм „Бир феста“, изводило је композиције група „Квин“, „Битлс“, „Лед цепелин“, „Дип парпл“, „Пинк флојд“...

У том низу фантастичних интерпретација међу којима су били хитови The Final Countdown, Smoke on the Water, We Are the Champions, публика, која је напунила скоро цео простор „Бир феста“, уживала је нешто дуже од 90 минута.

„Кренули смо са једним мегаломанским мало пројектом са 120 људи на сцени, међутим технички је то мало теже и да се озвучи и изведе тако да смо сада конципирали програм на овај број људи који ће даље да представља овај пројекат у земљи и регији и ЕУ, где нам је циљ“, објаснио је диригент Федор Вртачник. 

Према речима једног од извођача, певача Матије Занате, реч је о комбинацији модерне и класичне музике.

„Овде има пуно музичара, талентованих младих певача, који су се скупили сви са једним циљем – да промовишемо рокенрол. Ово је ера неке нове музике и ми се вечерас овде на 'Бир фесту' боримо на бранику рокенрола против шунда и кича“, истакла је глумица Јелена Гавриловић која је такође део Рок опере

И последње вечери фестивала владало је незапамћено интересовање за ту потпуно различиту музичку концепцију, за коју се иначе увек тражи карта више без обзира и на цену, а најефтиније улазнице за на пример концерт у Центру „Сава“ су 1.600 динара.

Програм последњег дана „Бир феста“ почео је наступом Марка Луиса, а настављен је концертима Ајс Нигрутина, група „Мајке“ и ККН.

На четири бине публика је могла да слуша и „Директоре“, „Самосталне референте“, „Хаџи продане душе“, „Туристе“.

Рок опера, као и концерт Џонија Мара, гитаристе групе „Смитс“, били су планирани за отварање фестивала у среду. Отварање је због најавељене кише, која ипак није пала, одложено за четвртак, а цео програм од среде пребачен за понедељак. Мар није могао да наступи у измењеном термину, па је публика остала без прилике да чује највећу огодишњу звезду фестивала.

Током четири фестивалска дана, од концерта Дејана Цукића који је означио почетак „Бир феста“, публика је могла да ужива у 105 сати бесплатног музичког програма, у више од 600 извођача и 400 различитих укуса пива.

Организаотри наводе да је и овогодишњи фестивал постетило око пола милиона грађана не само из Беорада и Србије већ и из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво