„Нови Сад – танго град“ по шести пут

Шести по реду међународни Фестивал танга почео је у Новом Саду, захваљујући ангажовању Удружења „Тодо танго“ које је пре 13 година довело танго плес у овај град.

Танго је изражај живота, страсти, тајне, среће, туге. То је игра и разговор два тела без речи и он је најбољи израз песника када жели да изрази својa осећања, нагласила је на отварању Фестивала у Католичкој порти, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић.

„Захваљујући Удружењу 'Тодо танго' и ми смо се нашли на мапи оне културне баштине, коју је 2009. године Унеско уврстио на светску листу. Тако су се калдрма Аргентине и калдрма Католичке порте, стопиле са жељом да сви уживају у овом посебном доживљају музике и плеса“, додала је Милошевићева.

На отварању, први је наступио светски познат „Белтанго квинтет“ на челу са маестром Александром Николићем уз наступ аргентинских маестроса Робера Реиса и Наталије Лавандеира, чије плесачке бравуре су имали прилике да виде љубитељи танго плеса од Буенос Ајреса, преко Карнеги хола до лондонског Ковент гардена и Москве.

Испред Удружења „Тодо танго“ речи захвалности бројним покровитељима ове манифестације, која траје од 15. до 18. августа на више локација у Новом Саду, упутио је Борислав Деспотовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар