Ариље нуди уживање у уметности и природи на посебан начин

Десети, јубиларни АРЛЕММ отворен је, у суботу увече у Ариљу, гала концертом оркестра „Метаморфозис“ под уметничким руководством виолинисте Саше Мирковића, након чега је уследио наступ немачког саксофонисте Хејдена Чизома са квартетом и Бојаном Зулфикарпашићем.

Културно-едукативна манифестација АРЛЕММ окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче из различитих уметничких поља: класичне, духовне, традиционалне, џез музике, као и људе креативних способности, са идејом да првенствено деци и младима, а онда и свим слојевима друштва, приближи праве културне вредности.

Kако би љубитељи музике и ван граница Ариља имали потпуни доживљај, био је омогућен пренос концерата уживо путем „Теленор“ мреже, истиче директор фестивала, Драгутин Младеновић.

АРЛЕММ је успео да изгради препознатљив и атрактиван амбијент, додаје Младеновић, и сваке године је све више оних који га прате са жељом да у уметности и природи уживају на један посебан начин.

У наредних 14 дана, у оквиру ове манифестације наступиће Стефан Миленковић, Дивна Љубојевић, „Дел арно бенд“, "Fish in oil", оркестар „Музикон“ и многи други, наводе организатори.

Улицама Ариља ће се кретати и бројни млади уметници из Немачке, Русије, Белгије, Аустрије, Словеније, Америке, Хрватске, Босне и Херцеговине, а са најталентованијим младим полазницима из земље и иностранства радиће врхунски предавачи и професори виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања, флауте, соло певања и гитаре.

Осим музичке наставе, деца и млади ће имати могућност да похађају сликарску, еколошку, „Екстрим интимо" дизајнерску, као и психолошку радионицу, а љубитењи уметности биће у прилици да посете бројне концерте, предавања, духовне и беседничке вечери.

АРЛЕММ 2019 се реализује уз подршку Министарства културе и информисања, Општине и Библиотеке Ариље, бренда „Екстрим интимо“, Гете института и „Теленора“, поручују организатори.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јул 2019, 19:17) - anonymous [нерегистровани]

Kultura

Bravo Ere ! Je sil cuo onaj, posao Era u svet pa mu . . . mozda sledeci put

(понедељак, 22. јул 2019, 07:49) - Miloš [нерегистровани]

Arlem više od festivala

EXIT, GUČA, LOVEFEST, BEER FEST i sl. sve su to širokomasne manifestacije koje pored zgrtanja novca promovišu neke druge vrednosti koje su strane našem čoveku do pre 20-30 godina. ARLEM je biser festivala, kulturološka manifestacija koja svake godine ugosti eminentne umetnike različitih pravaca i pruža ljudima uživanja za sva čula, obogaćuje njiho telo vedrim duhom i uzvišenom smirenošću. Veliko hvala organizatorima, hvala i umetnicima i hvala medijima koji promovišu kulturu ARLEMA i pokazuju da narod u Srbiji zna za kvalitet i umetnost.