Будуће рокерке „продрмале“ Књажевац

Тридесетак девојчица до 11 до 14 година последњих дана је у „Рок кампу“ у Књажевцу учило основе роконерола, али и да свирају на гитари, бубљевима, клавијатурама. Шта су научиле, показале су Књажевчанима на завршном концерту.

Неке полазница књажевачког „Рок кампа“ дошле су са предзнањем из музичких школа, неке само са вољом да науче да свирају. За седам дана рада са менторима, подељене у осам бендова, осмислиле су сопствене композиције и увежбале их за концерт.

Ана из Београда у „Рок камп“ је дошла да стекне једно лепо искуство које ће дуго памтити и да упозна сродне душе. Миља из Књажевца је тек као полазница кампа почела да слуша рокенрол музику и, како сама каже, то јој се свидело.

Ања из Куршумлије већ свира бубњеве и у „Рок камп“ је дошла да научи нешто ново, али пре свега да би се дружила. Пре доласка у камп Нађа из Пожеге није никада села за бубњеве, али је уз менторке научила.

На радионицама „Рок кампа“ девојчице су се упознавале и са историјом рок музике и алтернативне културе.

„Слушамо различите бендове, слушамо музичаре и музичарке, али такође, кроз радионице разговарамо о вредностима које су нам свима заједничке, које се налазе и у рок музици“, објашњава организаторка „Рок кампа“, Олга Бошков.

Менторка, Селена Симић се нада да ће и учеснице овогодишњег кампа имати прилику да наступе на великим фестивалима, као њихове другарице које су ове године наступиле на „Егзиту“.

Гостопримство учесницама „Рок кампа“ пружио је књажевачки Дом ученика средњих школа. Директор дома, Дарко Ристић, се нада да су били добри домаћини, јер су се сви запослени радовали доласку полазница кампа и подржали оно чиме се оне баве.

Организатори кампа, група младих жена у оквиру програма за афирмацију женског стваралаштва „Фемикс“, истичу да наша алтернативна рок сцена данас има веома мало музичарки. Рок камп је један од начина да се то промени и да се она обогати новим ауторкама, које саме компонују, пишу текстове и активно наступају на концертима.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. јул 2019, 20:49) - anonymous [нерегистровани]

Samo napred mlade devojke, ucinite rajka kojica i druge nase slavne rokere ponosnim.

Neka svemir cuje nemir, neka bude rokenrola.