Труба на Златибору и буди и успављује – креће загревање за Гучу

На Златибору почиње дводневни 46. Сабор трубача са смотром народног стваралаштва, који се и ове године одржава на Краљевом тргу.

Првог дана манифестације на бини Краљевог трга од 18.30 наступају КУД „Златибор“, фрулаш Ацо Марковић из Сирогојна, певачка група „Распевани Златибор“ из Рожанства и изворна певачка група „Торник“ из Јабланице. 

У 20 часова посетиоце очекује концерт Гоце Лазаревић а након тога у 21 час, наступиће прошлогодишњи победник сабора, дувачки оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Марка Глигоријевића из Бајине Баште, саопштили су организатори.

Главни саборски дан је недеља, када програм почиње трубачком будилицом од осам сати, којом ће сви оркестри учесници „пробудити“ звуцима трубе госте и мештане Златибора и Чајетине.

Од 16 часова је свечани дефиле дувачких оркестара.

Такмичење трубачких састава западне Србије „Златиборе, мој зелени боре“, које је и предтакмичење за Драгачевски сабор у Гучи, почиње у 17 сати на Краљевом тргу.

Ове године такмичи се шест оркестара из свих делова Србије. У ревијалном делу наступиће оркестар „Мирослава Ђунисијевића“ из Ариља.

Манифестацију, која је безмало пола века летња традиција Златибора, организује Спортски центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво