Улични свирачи – тактови који нас чине срећним

Кофер, празна конзерва или бар кутија за ципеле... Њихов пратећи реквизит свакога дана је другачији, али садржај је исти. Задовољни су и они који дају и они који примају. Иако је овде реч о новцу, он није најважнији у овој причи.

Ови момци и девојка спајају практично са корисним, вежбају за факултет, сакупљају новац за куповину нових инструмената, усрећују људе својим тактовима, али кажу да и људи са којима причају на улици усрећују њих. За Земунце кажу да су посебни.

Класична музика прија свима, али увек има и оних незадовољних који би тако нешто, али ипак мало другачије.

Тако пролази ово београдско лето у Главној улици у Земуну. Неки шопингују на шареним тезгама, они други чекају аутобус, срећни што је стигао и што у њему ради клима.

Многи су нервозни због врућине, и незадовољни избором и ценом ципела које се нуде на улици, а и део пензије већ је потрошен.

Све то лакше се подноси уз звуке дивне музике, која онима који овде застану бар накратко врати осмех на лице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво