За десет дана почиње четврти „Аутхајд“ фестивал

Ближи се четврти „Аутхајд“ фестивал, који се одржава у Парк–шуми „Краљевица“ поред Зајечара 26. и 27. јула. Као и претходних година, организатори су припремили богат музички програм на три бине.

На „Аутхајд“ фестивалу публика ће уживати у наступима водећих имена домаће електронске музичке сцене. Љубитељи наступа уживо моћи ће да чују популарне извођаче из читавог региона, а програм нуди и бројна занимљива извођења младих, неафирмисаних уметника, који су одабрани путем конкурса.

За сада су објављени извођачи „Минилинија“, Кристијан Молнар, „Свемирко“, "Who See", „Буч Касиди“, „Каблови“, Coeus, Felver, "Killo Killo", "Monosaccharide", Димитрије Димитријевић, Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Детерџентлмен, Фокус, Spliff, али организатори кажу да ту није крај.

Пре самог догађаја су у плану бројне активности у промотивном периоду, као и пратеће активности у недељи пре музичког дела фестивала. Неће изостати ни „Графити зона“ у складу са дугогодишњом графитерском традицијом Зајечара, као ни гастрономска манифестација за хедонисте. Право освежење биће и дечји програм за родитеље и најмлађе посетиоце.

Стварање фестивала алтернативне културе у граду на два Тимока није случајно и није се десило преко ноћи. „Аутхајд“ као фестивал музике и уметности, настаје у годинама када постаје тешко да се ауторска музика некомерцијалног звука пласира широј популацији као нешто што, у својој бити, она јесте - потреба ствараоца да публици пренесе свој „вајб“- како би се рекло модерним језиком.

„Зајечар је увек имао свој 'вајб', а имао је и фестивале као што су 'Гитаријада', 'Залет', Дани Зорана Радмиловића, познатији као 'Зоранови Дани'. Данас 'Аутхајд' фестивал настаје, дакле, сасвим логично, иако се привидно чини да је изненадно и неочекивано“, каже Младен Стефановски, један од организатора Фестивала.

Оно што организатори посебно наглашавају је да је за посетиоце и ове године обезбеђен бесплатан камп међу четинарима у Краљевици. Ово излетиште, које се налази у самом Зајечару, украшава споменик палим борцима у Народно-ослободилачком рату и жртвама фашистичког режима, који је израдио наш угледни уметник, Владимир Величковић.

Заинтересовани за више информација могу пратити налоге на друштвеним мрежама Фестивала, а прве карте по специјалним ценама могу потражити на линку https://www.ddtickets.rs/SR/Events/88/Outhide-Festival-2019/1597/1/.  Могу уживајти и на бесплатним #outhide2019 промо догађајима.

Фестивал спроводи Тимочки Омладински Центар у сарадњи са другим организацијама на територији града Зајечара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво