Браћа Теофиловићи – од Женеве до Мораве

Традиција и традиционално увек асоцирају на браћу Теофиловиће. Радиша и Ратко више од 20 година, у музици и на наступима, успешно повезују традицију са модерним.

Први албум Чувари сна, браћа Теофиловићи објавили су 1998. године.  

„Од тада се у квалитативном смислу доста променило, и у смислу каријере и у смислу нашег музичког сазревања, како гласовног, тако и унутрашњег поимања музике, поимања света... Све то пролази кроз неко време. Што сте старији, што сте зрелији, мењате боју косе, појави се већи број бора, то све вероватно утиче и на неку унутрашњу зрелост и сазревање“, рекао је Радиша Теофиловић гостујући у Београдској хроници.

У почетку су кренули као а капела извођачи. И данас имају много наступа, очекују их бројни концерти у наредним месецима.

Ратко наводи да ће наступати и на концерту у Женеви, на којем је њихов наступ заказан за шест сати ујутро.

„Ми смо заједно на сцени једно, Радиша и ја са свим људима са којима наступамо. Покушавамо тада да доживимо тренутак који је за нас посебан“, изјавио је Ратко Теофиловић.

Пред браћом Теофиловићима је радно лето, 27. јула наступају у Аранђеловцу, седмог августа у Чачку, а биће и на биће отварању „Дисовог амфитеатра поред Мораве“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво