Вечерас се завршава седми „Кустендорф класик“

Доделом награда, а затим и концертом Нарека Хакназарјана, једног од најпознатијих виолончелиста на светској музичкој сцени, у Дрвенграду ће бити затворен седми „Кустендорф класик“, фестивал руске музике.

Део снова педесеторо младих музичара, остварен је на Мећавнику. Упознати своје идоле и учити од њих, прилика је која се не пропушта.

Катарина Николић, студенткиња клавира, je узбуђена и срећна што су у Дрвенграду спојене природа и уметност, док је за Виктора Влајића, студента соло певања „Кустендорф класик“ прилика да одмери своје способности у односу на колеге, да их боље упозна и нешто научи од њих.

„На крају се испостави да не могу ништа поред овога, пошто ме музика толико привлачи и инспирише ме и орасположи ме, понекад ме изнервира“, каже ученица клавира, средњошколка, Милица Вујановић.

Листа овогодишњих гостију била је импресивна. Дошли су Јуриј Башмет, Нарек Хакназарјан, Србољуб Динић, Александар Маџар.

„Има изузетних талената. Сви свирају добро, ту и тамо изадје неко ко заиста зна шта ради и онда смо сви задовољни. Битно је да те механизме учења и усвајања новог материјала, треба их одржавати као кола или неки компликован апарат којим се треба редовно бавити. Иначе, мало зарђа и попада прашина по њему и онда га је тешко вратити у првобитно стање“, сликовито објашњава прослављени пијаниста, Александар Маџар.

Мећавник је ових дана био јединствена концертна сала на отвореном. Млади музичари пакују инструменте и одлазе на даље усавршавање. Неке од њих сигурно чека блистава каријера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво