Божо Врећо у Центру „Сава“ 14. децембра

Свестрани уметник, врхунски интерпретатор и аутор севдалинки Божо Врећо одржаће концерт 14. децембра у 20.30 у Центру „Сава“ у Београду.

Пред публику регионално престижног Центра „Сава“, враћа се уметник анђеоског гласа, који лечи душу и отвара срце, према писању Њујорк тајмса, о чему сведоче јединствене и гласовно раскошне Божине интерпретације у песмама какве су Лејлија, Пандора, Елма, Ко ли ноћас милује ти косу или Мени си била вриједна.

„Пуно ме тога веже за Београд. А београдска публика је јако захтјевна и суздржана, али ако је освојите она је ваша и бескрајно вас воли“, каже Божо Врећо.

Улазнице за београдски концерт 14. децембра су у продаји од данас по ценама од 1.500, 1.800, 2.100 и 2.500 динара на благајни Центра „Сава“, као и преко мреже и продајних места „Тикетс“ сервиса.

Након што се преко 50 година нико није усуђивао да унесе промене у постојећи севдах, и запише нови текст по узору на старе, вековне текстове, Божо Врећо се међу музичарима новије генерације истакао као најинтересантнији и најпознатији интерпретатор и кантаутор.

Као лирски тенор са огромним вокалним распоном и са необичним визуелним идентитетом, Божо Врећо изазива олује ентузијазма и инспирације код своје публике. Доказ о томе су распродате познате концертне хале, позоришне дворане, као и сакрални објекти у којима наступа широм Европе и света.

По завршетку факултета археологије на факултету у Београду, у звању магистра, Божо Врећо, рођен у Фочи, одлучује се за нови почетак, у ком музика преузима у потпуности његов живот, постаје мисија и једини циљ. Сели се у Сарајево, центар севдаха и у кратком периоду осваја срца својим гласом.

Са својим првим сарајевским бендом „Халка“ објављује албуме Халка (2013) и О љубави (2014). У соло каријеру креће албумом Мој севдах (2014), на ком се, поред интерпретација познатих севдалинки налази и његова прва ауторска композиција Лејлија.

Песма посвећена његовој вољеној мајци доживљава велики успех и поставља стандард, односно садржи Божин препознатљив печат у писању и интерпретирању ауторске севдах музике. Следи албум Пандора (2017), издат у Бриселу,  а убрзо и Мелек (2018), објављен у сарадњи са „Кроациа рекордс“.

Божо Врећо 2016. године објављује литерарни првенац – аутобиографски лирски роман Мила, који је добио назив по Божиној мајци, написан је у форми дневника, у којем кроз прозне и поетске записе о одрастању, породици, севдаху и уметности, доминирају емоције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво