Анселмо, „Чејнсмокерси“ и Калкбренер обележили петак, вечерас Том Вокер и „Грета ван Флит“

На главној бини „Егзита“ наступиле су водеће музичке звезде данашњице „Чејнсмокерс“, британске драм енд бејс звезде Чејс & Статус и легендарни фронтмен Пантере, Фил Анселмо, а програм је трајао све док Борис Брејча није завршио свој наступ на „мтс Денс арени“ у раним јутарњим часовима.

Након што је већ прве ноћи оборен дневни рекорд посете откако „Егзит“ постоји, Петроварадинска тврђава је била изузетно посећена и друге ноћи јер се током 13 сати програма на око 40 бина и зона распоредило више од 49.000 посетилаца.

Посетиоци из преко деведесет земаља већ увелико бораве у Новом Саду обилазећи најатрактивније локације актуелне Омладинске престонице Европе и будуће Европске престонице културе, исписујући још једно поглавље у историји „Егзита“ који следеће године слави 20 година.

Епицентар фестивала и синоћ је била главна бина, где је наступио легендарни Фил Анселмо, чувени фронтмен „Пантере“ (Pantera), који је са својим новим бендом „Илигалс" припремио специјални наступ састављен од ванвременских „Пантериних“ хитова.

Након њих на сцену су изашли „Партибрејкерси“, који су загрејали атмосферу за наступ најпопуларнијих друм енд бејс продуцената Чејс & Статус, који су недавно петнаест година беспрекорне каријере прославили новим албумом са кога је публика имала прилике уживо да чује изворни џангл звук.

Овај наступ, као и посебан видео пре почетка, био је посвећен преминулом певачу групе „Продиџи“, Киту Флинту. Након њих највећу бину фестивала запоселе су водеће музичке звезде данашњице, дуо „Чејнсмокерс“ (The Chainsmokers), који су изводили планетарне хитове Closer, Paris, Something Just Like This, али и синглови са њиховог новог албума у изради, попут Who Do You Love, Call You Mine и Do You Mean.

На „мтс Денс арени“ изузетно успешан наступ имао је берлински продуцент Пол Калкбренер, који показао зашто је један од најбољих светских продуцената данашњице. Увертиру за његов наступ приредила је корејска звезда Пеги Гој, а у јутарњим часовима следили су немачки продуцент Јоханес Брехт, те Борис Брејча, који је публику увео у још једно фестивалско јутро.

"No Sleep Novi Sad" синоћ је водио најистакнутији јужноамерички клуб "D-Edge" из Сао Паула, уз програм који су предводили Блаван, Ђорђија Ангули и дуо 999999999, а домаћу подршку пружили су им у заједничком наступу Лаг и Моносахарид. „Адико фјужон“ бина угостила је словеначку групу Елвис Џексон" који су обележили двадесетогодишњицу рада, док је новосадски „Атеист реп“ у пуној постави обележио и 30 година постојања.

На „Експлоузив“ бини свирали су америчка група „Вајтчепел“ (Whitechapel) и великани норвешке сцене „Арктурус“ (Arcturus), који су имали и костимирани спектакл за време свог наступа. На новој бини „Егзита“ посвећеној хип-хоп музици, „Кокта битс“, програм су предводили Бекфлеш и Крешо Бенгалка, док се на бини „Екс-бејс пит“ издвојио наступ Техноматица.

На омиљени дан на „Егзиту“, фамозну суботу увече, долазе певачка награђивана сензација Том Вокер, најупечатљивији рокенрол бенд данашњице „Грета ван Флит“ (Greta Van Fleet), те незаустављиви глобални хитмејкер Махмут Орхан.

Ту су и нове инди наде „Буч Кесиди“ и бејс херој Даб Еф-Екс (Dub FX). Ватрено ће бити и на „мтс Денс арени“ уз наступе балканског продуцента Саторија, популарног тандема „Адријатик“, а са Ибице право на „Егзит“ стиже светски позната Соломунова "+1" журка, коме ће се на бини придружити водећи светски дуо данашње техно и хаус сцене „Тејл оф ас“ (Tale of Us).

На „Адико фјужон" бини долази прослављени „Бејсивити шоукејс“ (Bassivity Showcase) уз јака хип-хоп и трап имена, Френки, Контра и Индиго, и ворлд мјузик сензација „Кал“, док на сцену „Експлоузива“ излазе „Спермбирдс“ (Spermbirds), „Тотал кејос“ (Total chaos) и „Сајбиријан мит грајндер“ (Siberian Meat Grinder).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво