На „Егзиту“ добре вибрације и одлична атмосфера, посетиоци из 90 земаља

Синоћ је у Новом Саду одржано прво фестивалско вече овогодишњег 19. „Егзита“. Посећеност је оборила рекорде, а највећа атракција прве вечери био је британски састав „Кјур“, који је пред публиком свирао два и по сата. Током вечери нека од најзвучнијих музичких имена смењивала су се на укупно 40 бина.

Прво вече овогодишњег „Егзита“ протекло је у добрим вибрацијама и одличној атмосфери, коју чак ни краткотрајна киша није могла да поквари, а коју је до усијања довео британски састав „Кјур", на чији концерт смо чекали деценијама.

Због великог интересовања за наступ овог бенда и гужви, капије Петроварадинске тврђаве отворене су пола сата раније.

„Ја бих прво истакла да је било невероватно видети све те фанове групе „Кјур", који су сатима унапред чекали да се отворе капије. Имали смо посетиоце који су се обукли и нашминкали као Роберт Смит. рекла је Јулија Митровић, Пр „Егзит“ фестивала.

По завршетку концерта чувеног „Кјура“, уследила је свечана церемонија отварања, на којој спектакл није изостао ни ове године.

Перформанс је био посвећен очувању планете земље, а главни мотив овогодишњег фестивал је „Мир на замљи и мир са земљом“.

Са тврђаве је био упућен апел за промене на нивоу целог човечанства са циљем да спасимо живот на планети.

Оно сто је утисак прве фестивалске вечери, осим концерта култне групе и свечаног отварања, свакако је посећеност која ове године руши све рекорде.

У Нови Сад је допутовало 60.000 туриста из чак 90 земаља.

Организатори кажу да је број страних туриста на овогодишњем Егзиту за 30 посто већи од оног одржаног 2017. године, који је до сада био најпосећенији.

Сви хотелски и приватни смештаји у Новом Саду и околини су попуњени, и у кампу влада прилична гужва.

Пред посетиоцима је још три фестивалске вечери, добре музике и атмосфере, а све што се догађа на Петроварадинској тврђави гледаоци РТС - а имају прилику да виде уживо у преносу наше телевизије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво